Simone Pjaniđani (Foto: MN Press)
Simone Pjaniđani (Foto: MN Press)

Stigla potvrda iz Ljubljane: Cedevita Olimpija se rastala sa Pjaniđanijem

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.01.24. | 01:38

I imenovala Zorana Martića za novog šefa stručnog štaba

Cedevita Olimpija u 2024. godinu ulazi sa novim trenerom. Prvog dana nove kalendarske godine klub iz Ljubljane rastao se sa Simoneom Pjaniđanijem i za šefa stručnog štaba imenovala Zorana Martića.

Već neko vreme spekulisalo se o prevremenom rastanku slovenačkog tima sa italijanskim stručnjakom, te zvanična potvrda iz tabora Zmajeva ne dolazi kao iznenađenje, a kako se navodi sa sajtu Cedevita Olimpije do prekida saradnje došlo je zbog zdravstvenih problema 54-godišnjeg trenera, koje ga je odvojilo sa nekoliko utakmica tokom sezone.

Izabrane vesti

Pjaniđani je ekipu preuzeo u junu prošle godine od Mira Alilovića, ali se u Ljubljani nije najbolje snašao, što je prema pisanju pojedinih slovenačkih medija jedan od razloga prevremenog rastanka. To, ali i rezultati. Italijan je Cedevita Olimpiji doneo trofej slovenačkog Superkupa, međutim, u Evrokupu je zabeležio trinaest poraza u isto toliko mečeva, pa je već sada izgubio svaku šansu da se plasira u narednu rundu takmičenja.

Nedugo po ozvaničenju raskida saradnje sa Pjaniđanijem, Cedevita Olimpija je predstavila novog šefa stručnog štaba Zorana Martića,

"Moj dolazak u klub poklapa se sa početkom kalendarske godine. Zahvaljujem se upravi na ukazanom poverenju i prilici. Svestan sam situacije u kojoj se nalazimo i očekivanja sportske javnosti. Uveren sam da dobrim radom, uz pomoć navijača, možemo da ih ostvarimo", poručio je Martić na predstavljanju.



tagovi

Cedevita OlimpijaSimone PjaniđaniABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara