Vladimir Štimac (©MN Press)
Vladimir Štimac (©MN Press)

Štimac ide u nekadašnji klub Trejsija Mekgrejdija

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.09.20. | 09:12

Srpski centar dogovorio saradnju na godinu dana

Nekadašnji reprezentativac Srbije Vladimir Štimac karijeru definitivno nastavlja u Kini, saznaje MOZZART Sport! Kako smo i najavili pre dva dana, čovek koji je postao sinonim bespoštedne borbe u dresu s nacionalnim grbom napustio je Monako i sledeća stanica biće mu Cindao.

Klub iz pokrajine Šandong je bio izuzetno uporan i na kraju je dobio potvrdan odgovor iskusnog centra, koji se obavezao na saradnju u trajanju od godinu dana. Kako se i moglo čuti, Cindao je Monaku platio obeštećenje da bi Štimac postao slobodan igrač, a njega je lično počastio bogatim ugovorom. Transfer je nešto kasnije potvrđen i na zvaničnom sajtu Monaka, koji se zahvalio Štimcu na profesionalnosti i dobroj, ali kratkoj saradnji.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Štimac će karijeru nastaviti u klubu u kojem je svojevremeno nastupao Trejsi Mekgrejdi. Bilo je to pred sam kraj karijere jednog od najtalentovanijih košarkaša svog doba, u sezoni 2012/13. Cindao je u Mekgrejdijevu čast dve godine kasnije pod svodove dvorane poslao njegovu “jedinicu“, koja se više neće naći u upotrebi.

Klub je u vlasništvu bogatog korporativnog sponzora, Cindao Konsona koji u svom vlasništvu drži 90 odsto udela od pre tri godine. Kada je Konson uzeo Cindao pod svoje novi vlasnici najavili su značajna ulaganja u infrastrukturu, klupske finansije i pogotovo razvoj mlađih kategorija. Velika je pažnja posvećenja i dovođenju pravih trenerskih kadrova, ali i stranaca koji bi podigli kvalitet.

Cindao je prošlu sezonu završio u kao četvrtfinalista kineskog šampionata, a na Štimcu i novim saigračima biće da lestvicu podignu za koji stepenik više.



tagovi

Cindao IglsVladimir Štimac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara