Stiv Ker i Stef Kari (©Reuters)
Stiv Ker i Stef Kari (©Reuters)

Stiv Ker: Ovo nije šampionski tim, ali ima potencijal

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 12:08

Golden Stejt eliminisan iz plej-ofa pre velikog finala prvi put od kada im je nekadašnji bek seo na klupu

Dominacija Golden Stejta na Zapadu je prekinuta. Imao je tim iz San Franciska dve neuspešne sezone, 2020. i 2021. kada nije uspeo da se domogne plej-ofa, ali od dolaska Stiva Kera na mesto trenera 2014. prvi put se dogodilo da su Ratnici eliminisani u doigravanju od nekog rivala svoje konferencije. Sa nekadašnjim bekom na klupi četiri puta su osvojili NBA ligu i dvaput bili poraženi u velikomn finalu (od Klivlenda 2015. i Toronta 2019). Do ove sezone i duela sa Los Anđeles Lejkersima u polufinalu Zapada.

Jezerdžije su noćašnjom pobedom 122:101 stigle do 4-2 u seriji i skinule krunu košarkašima Golden Stejta, zakazavši okršaj sa Denverom, dok će Ker i njegovi izabranici na odmor, pa pripreme za novu sezonu.

Izabrane vesti

Da bi tako nešto moglo da se dogodi, odnosno da se nazire kraj uspešne plej-of serije Ratnika, moglo se naslutiti već u prvom kolu. Golden Stejt je u doigravanje ušao kao sedmi na Zapadu, sa 44 pobede i 38 poraza. Prvi korak i Sakramento Kingse aktuelni šampion jedva je preskočio, tek posle sedam mečeva (4:3).

"Ovo nije šampionski tim. Da jeste, nastavili bismo takmičenje", surovo iskren bio je Stiv Ker prema svojim igračima posle eliminacije od Lejkersa (2:4).

Pokušavaju u Golden Stejtu da izvrše smenu generacije, ali i dalje najviše zavise od partija Stefa Karija, Kjela Tompsona i Drejmonda Grina.

"Možemo da se osvrnemo na celu sezonu i videćemo da smo imali uspone i padove. Svašta se događalo, suočavali smo se sa problemima, ali smo kao grupa ostali na okupu i borili se do samog kraja".

Uprkos trenutnom neuspehu, Ker veruje da ovaj tim Golden Stejta ima lepu budućnost.

"I dalje mislim da ova ekipa ima šampionski potencijal. Nije da smo stigli do kraja puta", poručio je trener Golden Stejta.


tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeGolden Stejt VoriorsStiv Ker

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara