Braun tokom susreta sa Crnom Gorom (© Reuters)
Braun tokom susreta sa Crnom Gorom (© Reuters)

Strah Španaca je bio opravdan, Lorenco Braun potvrdio: Ne igram na Mundobasketu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 23:04

Naturalizovani Amerikanac želi da zaleči povredu i spremi se za Igre u Parizu

Doneo im je evropsko, neće ga biti u pohodu na još jedno svetsko zlato. Ostala je Španija bez važnog aduta pred Mundobasket, Lorenco Braun je potvrdio da neće učestvovati na centralnom košarkaškom događaju ovog leta.

Razlog je povreda koja je asa Makabija iz Tel Aviva mučila tokom sezone. Još nije sanirana i zato je, na predlog lekara, na neki način rešio da žrtvuje igranje za Crvenu furiju kako bi se u potpunosti oporavio.

Izabrane vesti

Takav epilog nagovešten je sredinom juna, da bi naturalizovani Amerikanac sam, objavom na društvenim mrežama, stavio do znanja da su strahovanja selektora Serđa Skariola i španske javnosti bila opravdana.

Nažalost, neću moći da učestvujem sa svojom braćom iz španskog tima na Svetskom prvenstvu. Pretrpeo sam povredu prošle godine tokom našeg juriša na zlato na Evrobasketu koja nikada nije potpuno zalečena i morao sam odmah da počnem sezonu 2022/23 u Evroligi. Išao sam kod trojice specijalista, preporučili su mi da je odmor jedini način da se vratim maksimalnim kapacitetom za sledeću sezonu“, naveo je Lorenco Braun.

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde želi da se fokusira na naredno leto, da spreman dočeka sledeći veliki događaj.

Bila bi mi čast da predstavljam Španiju na Olimpijskim igrama 2024. Posle mnogo razmišljanja i konsultacija, smatram da je ovo najbolja odluka kako bismo napali zlato sledećeg leta u Parizu. Zauvek ću biti zahvalan španskom savezu, selektoru Skariolu i ostatku stručnog štaba, saigračima i, pre svega, navijačima, što su me prošlog leta dočekali raširenih ruku. Nadam se da ću još jednom dobiti priliku da ih učinim ponosnim“, dodao je Braun.

Prošle godine, na Prvenstvu Evrope, Lorenco je prosečno beležio 15,2 poena i 7,6 asistencija na utakmicama Evrobasketa i bio je jedan od najzaslužnijih za kontinentlanu titulu. Ona je u vlasništvu Španije i na svetskom nivou, ali će na Mundobasketu u zajedničkoj organizaciji Indonezije, Filipina i Japana selektor Skariolo morati da traži druga rešenja.

Protivnici branioca trofeja u grupnoj fazi, u Džakariti, biće Iran, Obala Slonovače i Brazil.


tagovi

Mundobasket 2023Mundobasketkošarkaška reprezentacija ŠpanijeLorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara