Džerod Vest (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Džerod Vest (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Subotica videla razigrani Borac i sedam trojki Vesta, Zlatiborov dvojac prejak za TFT Mozzart Skoplje

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 23:09

Utakmicom između Borca iz Banja Luke i Šibenke otpočelo je ovosezonsko izdanje ABA 2 lige. Domaćin prvog turnira je Subotica

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice/

U grad na severu Bačke stiglo je 13 ekipa, kada saberemo sve igrače, stručne štabove, ljude iz kluba i novinare oko 300 ljudi željnih dobrih košarkaških poteza i pobeda u novoj sezoni ABA 2 lige.

Izabrane vesti

Utisak dana definitvno je odlična šuterska partija plejmejkera Borca iz Banja Luke, Džaroda Vesta koji je upisao 29 poena od toga čak sedam trojki! Velike role u imali su Martin Junaković za Široki, te dvojac Zlatibora Viktor Kovačević - Brano Đukanović koji su svojim timovima doneli pobede.

Dosta uzbuđenja viđeno je u Dudovoj šumi, košarkaši banjalučkog Borca opravdali su ulogu favorita na otvaranju protiv Šibenke (88:81) iako su imali dosta problema sa timom iz srca Dalmacije koji je na poluvreme otišao sa prednošću, 47:43. U nastavku utakmice uspevali su izabranici Zorana Kašćelana da sustignu prednost rivala, pre svega nošeni sjajnim Džarodom Vestom koji je definitvno bio čovek odluke. Šibenka je bila u igri do poslednje četvrtine kada su potpuno kontrolu preuzeli formalni domaćini i pobegli na +15. Do kraja susreta košarkaši u narandžastim dresovima uspela je samo da ublaži poraz.

U drugoj utakmici programa prvog dana prisustvovali smo sjajnom duelu povratnika u regionalno takmičenje Širokog Brijega i Vojvodine. Novosađani su posle odličnih nastupa u kvalifikacijama za ovo takmičenje ostavili dobar utisak i poneseni time stigli su u Suboticu, sa druge strane tim iz srca Hercegovine na učešće u ABA ligi čekao je devet sezona i trijumfalno je započeo svoju novu regionalnu avanturu. (80:71). Vodili su Novosađani veći deo utakmice, međutim Martin Junaković i novajlija u evropskoj košarci Zek Nutali bili su prejak tandem za crveno-bele koji će u sledećem kolu imati težak zadatak protiv dece Cedevite Olimpije, košarkaša Olimpije.

Makedonski TFT Mozzart Skoplje i osvajač KLS Zlatibor zatvorili su prvi dan ABA 2 "balona" u Subotici. Očekivano su prvi favoriti za osvajanje prvenstva Srbije izašli na kraj sa Makedoncima i ni u jednom trenutku nisu dozvolili da im se pobeda dovede u pitanje (93:74). Tokom druge i treće četvrtine uspevala je ekipa Skoplja da drži egal (18:18, 21:21), ali su Čajetinci održavali razliku stečenu u prvoj četvrtini i do kraja samo povećavali prednost.

U utorak su takođe na programu tri utakmice, Podgoričani će odmeriti snage sa svojim zemljacima Sutjeskom iz Nikšića, MZT pokušaće da na krilima stare slave otvori sezonu protiv mladog tima zagrebačke Cedevite, dok će svoju prvu utakmicu u regionalom takmičenju odigrati i Spartak koji neće imati nimalo lak zadatak protiv prošlosezonskog vicešampiona Heliosa iz Domažala. Slaba posećenost prvog dana "balona" ne treba da zavara gledaoce kraj malih ekrana jer je gotovo sigurno da će se za premijeru Subotičana tražiti karta više.

PIŠE: Oliver NAGEL


tagovi

KK VojvodinaKK Zlatibor ČajetinaABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara