Žofri Lovernj (©Starsport)
Žofri Lovernj (©Starsport)

Sunovrat Asvela i u kupu: Lovernj i De Kolo vukli, Nanter preokretom do polufinala

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 21:01

Monaku se sve otvorilo…

Asvel je u Evroligi, zajedno sa berlinskom Albrom, džak za udaranje. Dobrano kaska za Monakom u francuskom šampionatu, a u kupu mu neće ni izaći na crtu. Sunovrat kluba iz predgrađa Liona se nastavlja.

Samo što je počeo kup, za Asvel je završen. Nanter je samo jedan u nizu timova koji su ogolili slabosti evroligaša i potvrdili da je to tim upitnog kvaliteta – 82:78. Napravili su u Asvelu krupne greške u selekciji, sastavili su nefunkcionalnu ekipu, a u prilog tome ide i činjenica da su udarne igle igrači u poznim godinama. I dalje Žofri Lovernj i Nando de Kolo mogu da povuku, ali je suludo očekivati da sami sve mogu da iznesu.

Izabrane vesti

Igrali su koliko su mogli, ponestalo je i snage u drugom poluvremenu. Nekadašnji centar Partizana je upisao 14 poena – šutirao preko 50 odsto iz igre – imao je i šest uhvaćenih lopti pod obručima, dok je veteran Nando de Kolo dao jedan manje, te podelio šest asistencija. Jedino je još Timoti Luvavu Kabaro imao iole zapažen učinak, no sve to bilo je nedovoljno da Asvel uđe u polufinale.

Atletičniju, mlađu ekipu ima Nanter i to je u finišu došlo do izražaja. Američki bek Džastin Bibins je i na šestoj utakmici zaredom bio dvocifren, prolazu među četiri doprineo je sa 17 poena, dok je Ibrahima Fal Faje bio nezaustavljiv. Najčešće je lopta bila u njegovim rukama i nije se libio da odapne. Šutnuo je 15 puta iz igre, a pogodio – 10. Sve skupa 34 poena.

Nanter će u polufinalu na Burg, igraće protiv još jednog tima koji je bolje plasiran od njega u šampionatu Francuske. Za razliku od Asvela, kod Monaka nije bilo podbačaja. Ekipa Saše Obradovića je bez većih poteškoća pobedila Le Man – 94:81. Majk Džejms i Džordan Lojd su dozirali, dali su po 11 poena, Alfa Dijalo je sa 15 bio najefikasniji u timu sa Azurne obale, dok je u suparničkom taboru pod ibručima dominirao Dragan Apić. Meč je završio sa 20 poena, koliko je dao i Dašon Švarc.



tagovi

KK MonakoKK AsvelKK NanterKK Le Man

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara