Džoš Džekson (©AFP)
Džoš Džekson (©AFP)

Sunovrat bivšeg četvrtog NBA pika: Nestao iz košarke posle optužbi za silovanje i pretnji

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.10.23. | 15:33

Beležio je 11,3 poena u karijeri, a onda je prosto ispario

Za klasu 2017. sa NBA drafta može se reći da je bila izuzetno nadarena. Džejson Tejtum, Dearon Foks, Lauri Markanen. Donovan Mičel, Bem Adebajo, O Dži Anunobi, Kajl Kuzma... Markel Fulc je te godine izabran od strane Filadelfije sa prvog mesta, Lonzo Bol je za njim otišao u Los Anđeles Lejkerse, dok je Džejson Tejtum završio u Bostonu...

Iza superzvezde Seltiksa našao se Džoš Džekson, kao izbor Finiks Sansa. Momak rodom iz Kalifornije bio je velika nada Kanzasa odakle je posle samo godinu dana odlučio da izađe na NBA draft, pošto je NCAA sezonu završio sa 16,3 poena, 7,4 uhvaćene, tri podeljene lopte, gotovo dve ukradene i jednom blokiranom loptom. U izveštajima eminentnih košarkaških analitičara bio je označen kao potencijal sa pet zvezdica.

Izabrane vesti

Međutim, da li se iko seća gde je i kada Džoš Džekson odigrao poslednju utakmicu u NBA karijeri? Bilo je to upravo protiv svog Finiksa, u dresu Sakramenta 11. aprila prošle godine. Tada je za 18 minuta ubacio 12 poena.

Poslednji pokušaj da zaigra u najjačoj ligi sveta imao je krajem avgusta prošle godine, kada ga je potpisao Toronto. Ipak, već do sredine oktobra bio je otpušten. Krajem januara 2023. probao je da se izbori za NBA angažman potpisom za filijalu Sakramenta, ali je otpisan samo četiri dana kasnije.

Džošu Džeksonu se život okrenuo naglavačke. Nekadašnji četvrti pik optužen je za silovanje, seksualni napad, kao i da je organizovao oružanu pljačku prema saveznoj tužbi koju je podnela neimenovana devojka.

On je odbacio sve optužbe, ali devojka čiji je identitet nepoznat, tvrdi da je proživela pravu torturu od Džeksona. Sve se desilo na žurki posle prošlogodišnjeg Superbola u organizaciji Andrea Dramonda. Na zabavu su pozvani oboje, a ona je navodno još ranije gajila osećanja prema tadašnjem košarkašu Sakramenta.

Devojka je u optužnici iznela da je po odlasku sa žurke dobila poruku od Džeksona sa ponudom od 1.500 dolara da dođe kod njega da se vide, što je ona odbila. On je navodno bio uporan i po nju je poslao Uber, pa je ipak prihvatila da dođe. Kada je shvatila kuda njihov susret vodi, ona je izjavila kako ”nije došla zbog sek*a” i da ”nije sponzoruša”.

U daljoj priči ističe se da su se tu strasti smirile, popili su nekoliko pića i zaspali. Devojka kaže da je, pošto se probudila, shvatila da joj je odeća pocepana i da je Džekson siluje.

”Onesvestila sam se od traume, kontuzije i horora koji sam preživela”, izjavila je žrtva.

Kada se probudila i došla sebi pobegla je iz stana, ali tu se priča nije završila. Ona tvrdi da ju je Džekson redovno uznemiravao i pretio preko telefonskih poziva, optužujući je da je ukrala njegov sat. Na sve to, u njenom stanu su se jednog dana pojavile dve devojke sa kapuljačama na glavi, a jedna od njih imala je pištolj u ruci. Pretile su joj da će je ubiti.

Pored optužnice za Džeksona, obe devojke koje se sumnjiče za ovo zlodelo zadržane su u policiji, uz osnovanu sumnju da ih je bivši igrač Kingsa poslao da opljačkaju žrtvu.

Džoš Džekson je u NBA karijeri igrao za Finiks, Memfis, Detroit i Sakramento. Skupio je bezmalo 300 utakmica, uz prosek od 11,3 poena, četiri skoka i gotovo dve asistencije.

Život mu se sada okrenuo naopačke...


tagovi

Džoš DžeksonNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara