Super Ivanka odvela Partizan do trofeja u Kupu! Zvezda pala u poslednja dva minuta

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.03.18. | 20:43

Neverovatna košarkašica Partizana dala je 30 poena i imala 16 skokova!

U finalu turnira Milan Ciga Vasojević košarkašice Partizana došle su do trijumfa u večitom derbiju i tako su se dokopale prvog trofeja u Kupu još od 2013. godine. Meč se inače igrao u Banji Koviljači u lepoj atmosferi pred punim tribinama. I viđena je prava drama u kojoj su crno-bele košarkašice slavile s 68:61.

Viđena je prava drama u poslednja dva minuta, kada je Ivanka Matić pokazala šta sve zna, a trojkom Klausen Partizan je stigao do možda i ključnih poena.

Izabrane vesti

Matićeva je postigla 30 poena i imala čak 16 skokova. Nevertovatno.

Pored nje je jedino Klausen imala dvocifren učinak od 10 poena, dok su sve ostale igračice bile jednocifrene. Kod Zvezde su Katanićeva i Jovanovićeva imale po 13 poena, Prlja je dodala 10, ali to je sve bilo nedovolno protiv pre svega neverovatne Matićeve.

Bio je to meč pun preokreta i generalno su oba tima igrača na mahove. Partizan je preuzeo incijativu u prvom delu susreta, potom je Zvezda preuzela vođstvo, a Partizan se mučio u organizaciji napada.

Bilo je mnogo izgubljenih lopti sa obe strane, a Partizan je ostajao u igri pre svega zahvaljujući neverovatnoj Matićevoj koja je i sa 38 godina pokazala da je verovatno najbolja igračica na parketu.

Kako je samo odigrala ovu utakmicu! I odvela Partizan do trofeja u Kupu! Najviše zbog sjajne završnice crno-belih košarkašica i igre u poslednja dva minuta.

Foto: KSS


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara