Sutjeska nesigurna pred ofanzivnim Splićanima

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.11.19. | 11:58

Posle poraza od Rogaške u sedmom kolu ABA 2 lige, trener crnogorske ekipe Glomazić traži od Nikšićana da se trgnu i budu ofanzivniji

Na startu osmog kola drugoj jadranskog ešalona, suočavamo se s potencijalno neizvesnom utakmicom u Nikšiću. Da li će Sutjeska odoleti Splitu? U to uoči meča stoprocentno nije uveren ni trener domaćina, Zoran Glomazić
“U Nikšić dolazi odlična ekipa koja je pravi spoj mladosti i iskustva. Da bi upisali trijumf, sigurno moramo biti mnogo energičniji nego u duelu sa Rogaškom. Motiva ne fali, pa mislim da je ovo prava prilika da upišemo još jednu pobedu u regionalnom takmičenju”, rekao je Glomazić aludirajući na utakmicu proteklog kola kada je njegov tim predao vlastiti parket Rogaškoj s konačnih 84:90.

Ne bi trebalo, ali razočarenje je još uvek dominatna emocija u sastavu Sutjeske. Zaključak je osnovan, ne i proizvoljan ukoliko saslušamo i krilnog igrača Marka Ćalića.
“Iako smo blago razočarani zbog poraza u prošlom kolu, pred svojim navijačima, nastavljamo borbu za gornji deo tabele. Dolazi nam trofejni klub, koji je dobro pokriven na svim pozicijama. Mislim da smo spremni da pružimo dobru partiju i nadam se da ćemo slaviti još jednu pobedu”.

Izabrane vesti

Dakle, Split je kvalitetan, dobro pripremljen i sposoban. To definitivno nije upitno, što uostalom stoji i u kontekstu izjave trenera gostujućeg sastava Gurevića.

“Sutjeska je kvalitetna i iskusna ekipa, s odličnim šuterima. Sve to znamo i moramo da pronađemo način kako im smanjiti postotak šuta. Naravno, to bez dobre odbrane i pravog pristupa neće biti moguće! To je prva stvar koju moramo postići u Nikšiću. Idemo hrabro, od momaka koji su u sastavu želim pravi pristup“, jasan je trener Splita.

ABA 2 liga – 8. kolo

utorak:
19.00: (1,55) Sutjeska (14,5) Split (2,70)

sreda:
17.00: Borac Čačak– Helios
18.00: Rogaška – Lovćen 1947
18.00: Spars – Dinamik
19.00: Sloboda Tuzla – Novi Pazar

četvrtak:
19.00: MZT Skoplje - Široki

* Kvote su podložne promenama

FOTO: ABA 2, Sutjeska MM


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara