Protiv ruske topovnjače za opstanak na br. 1

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.02.20. | 11:55

Ukoliko Đoković danas izgubi u Dubaiju od Hačanova, Nadalu je otvoren put povratka na čelno mesto ATP liste

Dve žive legende belog sporta, Novak Đoković i Rafael Nadal jedan protiv drugog i ove sedmice iako su udaljeni skoro pa 15.000 kilometara!

RASPORED MEČEVA (-3 Č)

Izabrane vesti

I dok je Španac u Akapulku, Srbin se bori u Dubaiju (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 2,8 miliona $) za titulu i opstanak na prvoj poziciji ATP liste koju ugrožava njegov najveći rival. Naime, ukoliko Majorčanin osvoji ovaj turnir, Beograđanin mora da se probije najmanje do polufinala u Dubaiju ne bi li zadržao prvo mesto na ATP listi. A do tog polufinala ga danas deli još jedan korak, ali kakav!

U pitanju je Karen Hačanov, jedan od najsnažnijih tenisera na ATP turu, trenutno 17. reket sveta sa kojim naš as ima 2-1 u međusobnim odmeravanjima. Rus jeste opasan protivnik, ali je prvi igrač planete pokazao u prethodna dva meča ove sedmice da je zadržao vrhunsku formu i da mu se, što je možda i najvažnije, baš igra. A kada je tako, zna se koje konsekvence snose njegovi protivnici. Tu je naravno i motivacija opstanka na prvoj poziciji svetske lestvice gde je u poteri za dvojicom preostalih na vrhu liste tensiera koji su proveli najviše vremena na vrhu, Pita Samprasa (ako ostane na 1. poziciji prestiže ga 20. aprila) te Rodžera Federera (5. oktobar).

Ukoliko prođe dalje među četiri najbolja u Dubaiju sledi mu duel sa boljim iz francuskog odmeravnja, pošto večeras rekete ukrštaju Gael Monfis i Rišar Gaske. Iako obojica imaju 33 godine, prvi je u daleko boljoj formi uspevši čak da se vrati u Top 10, dok drugi polako gasi karijeru, pošto je trenutno 56. na svetu. Monfis vodi sa 10-7 u duelima sa reprezentativnim kolegom, i sada je u prednosti, ali treba znati da kada se njih dvojica namere jedan na drugog, retko rešavaju posao u dva seta.

 ***kvote su podložne promenama

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara