Detalj sa meča (©Dragana Stjepanović/Mozzart Sport)
Detalj sa meča (©Dragana Stjepanović/Mozzart Sport)

Sve propuštene šanse Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 17:13

Jovićeva kontra “1 na 4“, faul Petruševa u napadu, Gudurićeva promašena otvorena trojka...

Možemo da pričamo o sudijskom kriterijumu, ranoj povredi Ognjena Dobrića, možemo da tražimo razne izgovore, ali... Ne moramo. Niti treba to da radimo. Srbija je na Mundobasketu prebacila očekivanja osvajanjem srebrne medalje, a zlato smo – sami promašili.

Znaju to i Bogdan Bogdanović i drugovi, suze posle utakmice su sve govorile, mada svi oni treba da znaju da su nas bez obzira na finalni poraz od Nemačke učinili ponosnima.

Izabrane vesti

Istina, danas su nam malo i stanjili živce nekim čudnim odlukama, jer iako je sasvim jasno da ih je pritisak paralisao, taj strah od pobede se u poslednjoj četvrtini javio u i igri Nemaca. Nudili su nam se Denis Šreder i Panceri, mi jednostavno nismo znali kako da to iskoristimo. Šta smo sve uradili u toj poslednjoj četvrtini... Nesvatljivo, posebno imajući u vidu kako smo odigrali do sada.

Teško je i pobrojati koliko smo grešaka napravili nakon što smo na krilima Alekse Avramovića stanjili 12 poena zaostatka s kojima smo ušli u četvrti kvartal. Počevši od one kontre Nikole Jovića kada je, pri rezultatu 66:73, mladost učinila svoje, pa se sam zaleteo na četvoricu protivničkih igrača i naravno izgubio loptu.

Odmah potom i faul u napadu Filipa Petruševa, kada se poput Jovića zaleteo na odbranu rivala u kontri. Nakon toga i loš pas centra Filadelfije u ruke Nemcima, pa posle one Avramovićeve trojke, umesto da krunišemo njegove odlične poteze, nova serija grešaka naših košarkaša. Čak i da ne brojimo sve one ofanzivne skokove koje smo im dozvoljavali kada nismo smeli.

Prvo promašena trojka Jovića iz ćoška, pa posle još jedne Aleksine ubačene, a zatim i ona tri penala kada nas je primakao na 75:78, minuti zbog kojih je Marko Gudurić plakao posle meča. Još jedna promašena trojka, sasvim otvorena, 38 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, odmah zatim i zicer polaganje, istina uz faul, za poene i dodatno bacanje. Na kraju i ona prodata lopta u našem poslednjem napadu, kada je sve već postalo jasno...

Sa toliko grešaka do zlata se nije moglo. A bilo je na dohvat ruke. Šteta, velika šteta. No, izbora nema – glavu gore, srebro je veliki uspeh, a Olimpijske igre su prilika da se opet porvamo za medalju. Ovo najsjajniju sami smo promašili.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara