Svetislav Pešić (©Starsport)
Svetislav Pešić (©Starsport)

Svetislav Pešić nije doputovao u Beograd, iz Berlina otišao u Minhen

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 18:08

Posle poraza od Italije selektor se nije vratio sa reprezentativcima i stručnim štabom u Srbiju

Košarkaši Srbije nisu uspeli da preskoče prvu prepreku u eliminacionoj fazi Evrobasketa. Pretrpeli su bolan poraz od Italije u osmini finala i završili sa borbom u Berlinu. Niko nije mogao da pretpostavi da će se već ovog ponedeljka spremati za put.

Čelnici Košarkaškog saveza, kao i reprezentativci doputovali su u naš glavni grad, a poslednji su na aerodrom Nikola Tesla stigli članovi stručnog štaba, ali bez selektora Svetislava Pešić koji je otišao u Minhen.

Izabrane vesti

Prvi su iz glavnog grada Nemačke, preko Beča, sleteli čelnici Saveza Predrag Danilović i Zlatko Bolić. Potom košarkaši direktno sa berlinskog aerodroma u ranijim popodnevnim časovima, Nakon presedanja u Beču, stigao je i stručni štab, ali u avionu za Beograd iz glavnog grada Austrije nije bilo selektora Pešića.

San o povratku na postolje, pa i o prvoj zlatnoj medalji od Indijanapolisa (2002) neočekivano rano je ugašen. Srbija je posle odličnih igara u kvalifikacijama za Mundobasket, kao i grupnoj fazi Evropskog prvenstva, sa sedam vezanih pobeda u zvaničnim utakmicama dočekala osminu finala, ali je pretrpela iznenađujuć poraz od Italije.

Po povratku u Beograd utiske je pokušao da sumira kapiten reprezentacija Srbije Vladimir Lučić.

"Niko od nas nije preterano spavao, imali smo rani let koji je bio malo pomeren, međutim mišljenja su ista. Italija je zasluženo slavila, dobro smo počeli, ali smo početkom četvrte četvrtine pali i izgubili. Nismo ništa analizirali s obzirom na to da je sve još sveže. Promašili smo veliki broj otvorenih šuteva u drugom poluvremenu, a oni su posle isključenja trenera odreagovali kao ekipa, ubacili neke šuteve, pokupili samopouzdanje i slavili zasluženo. Svakome od nas je veoma teško, razočarani smo, imali smo velika očekivanja. Ali u sportu se desavaju ovakve stvari", rekao je Lučić.



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara