Luka Mitrović i Ognjen Dobrić u pozadini (©Starsport)
Luka Mitrović i Ognjen Dobrić u pozadini (©Starsport)

Svi košarkaši Crvene zvezde na raspolaganju reprezentaciji, Pešić odabrao Nedovića, Dobrića, Mitrovića i Topića

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.10.22. | 10:17

"Stavili smo Pešiću na sto 11 naših srpskih igrača i rekli mu da izabere, ako treba i svih 11", rekao je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović tokom gostovanja na televiziji K1

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je potvrdio da je Crvena zvezda stavila sve srpske igrače na raspolaganje reprezentaciji Srbije pred novembarski prozor i utakmice u okviru kvalifikacija za Mundobasket protiv Velike Britanije i Turske.

Selektor Svetislav Pešić je odabrao Luku Mitrovića, Ognjena Dobrića, Nemanju Nedovića i mladog Nikolu Topića.

Izabrane vesti

"Dobili smo dopis iz Saveza u vezi reprezentacije. Nemamo nikakve odnose sa KSS ili loše. Dobio sam poziv od Svetislava Pešića i napravili smo sastanak. Prisustvovoa je i Dragan Tarlać, a selektoru smo na sto stavili 11 naših srpskih igrača i rekli mu da izabere, ako treba i svih 11. Za utakmicu sa Britancima ili Turcima. Odabrao je Nedovića, Dobrića, Luku Mitrovića, potencijalno i mladog Topića i to će dobiti. Mi 11. igramo sa Fenerbahčeom u Istanbulu, ali radimo na pomeranju termina", rekao je Čović tokom gostovanja na televiziji K1 i dodao:

"Nije to dobio Pešić, nije dobio KSS. To je naš nacionalni interes, naša obaveza prema državi. Ne pravimo medijske spinove, dali smo 11 igrača, a ne nešto što je možda neupotrebljivo".

Košarkaška reprezentacija Srbije će u okviru kvalifikacija za Svetski kup gostovati u Velikoj Britaniji 11. novembra, dok će 14. dočekati Tursku.

Crveno-beli imaju zakazan meč sa Fenerbahčeom u Istanbulu za 11, ali, kao što je predsednik kluba Čović napomenuo, radi se na pomeranju termina.

-----------------------

Od danas je ponovo moguće vezivanje košarka-igrača sa jedne utakmice Evrolige, i to na mečevima koje igraju Partizan Mozzart Bet i Crvena Zvezda

------------------------


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeKK Crvena zvezdaNemanja NedovićLuka MitrovićOgnjen DobrićNikola TopićKSSKošarkaški savez Srbije

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara