Tajler Dorsi (Foto: Starsport)
Tajler Dorsi (Foto: Starsport)

Tajler Dorsi bi mogao da napusti Fener, Panatinaikos čeka kao zapeta puška

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 01:17

Amerikanac sa grčkim pasošem nije igrao u polufinalu turskog prvenstva

Vratio se Tajler Dorsi u Evropu, pošto nije uspeo da se izbori za mesto u Dalas Maveriksima i NBA ligi, uprkos izvanrednim izdanjima u Razvojnoj ligi. Potpisao ugovor sa Fenerbahčeom do 2025. godine, ali je sva prilika da ga neće ispoštovati do kraja.

Štaviše, nakon što nije upisao nijedan nastup u polufinalnoj seriji turskog plej-ofa, koju je njegov klub izgubio od Anadolu Efesa 1-3, otvorila se mogućnost za rastanak sa istanbulskim klubom.

Izabrane vesti

Eurohoops prenosi da Dorsi i Fenerbahče raznmatraju opciju rastanka, kao i da takav rasplet čeka izuzetno zainteresovani Panatinaikos.

Nije bivši košarkaš Olimpijakosa imao ulogu kakvoj se nadao u ekipi Dimitrisa Itudisa, što potvrđuje i njegov izostanak sa polufinala, a pritom Fenerbahče posle prilično neuspešne sezone planira i velike promene narednog leta.

Panatinaikos je svestan njegovog statusa u Turskoj i nada se da bi u što skorijoj budućnosti mogao da postigne dogovor sa igračem, koji je posebno vredan Atinjaima zbog grčkog pasoša. Naime, Ergin Ataman, koji će od naredne sezone predvoditi PAO, dao je zeleno svetlo za Dorsijev dolazak u OAKA Arenu.

Tajler Dorsi je posle dve godine na Oregonu draftovan od strane Atlanta Hoksa 2017. kao 41. pik. Igrao je kratko i za Memfis u NBA, ali je uglavnom vreme provodio u Razvojnoj ligi, pa je 2019. odlučio da se okuša na Starom kontinentu. Dve sezone je proveo u Makabiju, potom još jednu u Olimpijakosu, pre nego što mu se ukazala nova šansa u NBA sa Dalasom. Upisao je samo tri nastupa u ekipi Džejsona Kida i u martu potpisao za Fenerbahče.

Iza sebe ima dve titule u Izraelu, jednu u Grčkoj, kao i osvojen Kup Grčke, gde je bio i MVP finala.

Član je seniorske reprezentacija Grčke od 2016. godine, nastupao je i na minulom Evrobasketu u dresu Helena, ali iako ima grčke krvi (majka mu je Grkinja), vodi se kao naturalizovani igrač, pa bi na Svetskom prvenstvo mesto u Itudisovoj selekciji mogao da mu uzme prvotimac Olimpijakosa Tomas Vokap.


tagovi

KK FenerbahčeKK PanatinaikosTajler DorsiKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara