Tajler Dorsi (©fiba.basketball)
Tajler Dorsi (©fiba.basketball)

Tajler Dorsi cilja medalju na Svetskom kupu sa Grčkom

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 14:04

Košarkaš Fenerbahčea, posle kontinentalne, spreman da pomogne Helenima i na planetarnoj smotri

Spada Tajler Dorsi među naturalizovane igrače u grčkoj reprezentaciji, ali odavno je deo tamošnjeg sistema. Nije klasičan Amerikanac sa pasošem, pošto mu je majka Grkinja, te ima posebnu vezu sa ovom zemljom. Zato je spreman da se i dalje znoji u njenom dresu. Posle Evrobasketa, ne može da dočeka i Svetski kup.

Nije uspeo sa Janisom Adetokunbom i drugovima da stigne do medalje na kontinentalnoj smotri, pa će to pokušati da promeni ovog leta na planetarnoj.

Izabrane vesti

"Jasno, želimo medalju. Imamo ogroman talenat. Naredna dva leta su veoma bitna. Pred nama su važne utakmice i veliki turniri. Dok god mi telo bude zdravo, biću tu", jasno je istakao košarkaš Fenerbahčea za SDNA.

Na Evropskom prvenstvu je sa Grcima stigao do četvrtfinala, gde je četa Dimitrisa Itudisa izgubila od domaćina završnog turnira, Nemačke (107:96). Na sedam upisanih nastupa beležio je 13,6 poena u proseku, uz NBA zvezdu, Janisa, bio jedan od najboljih igrača ekipe.

Dobio je i poziv iz najjače lige sveta, potpisao dvosmerni ugovor sa Dalas Maveriksima, ali na kraju nije dobio pravu priliku. Dominirao je u Razvojnoj ligi, da bi se u martu vratio evropskoj košarci i potpisao za Fenerbahče. Ne krije ko ga je ubedio da se preseli u Istanbul

"Trener je bio glavni razlog zbog kojeg sam došao u Fenerbahče. Radio sam sa njim preko leta. Pre nego što sam došao u Istanbul smo razgovarali o tome šta želi. Shvatio sam da razmišlja o mojoj budućnosti u Turskoj, a gde god sam bio, uvek sam želeo da znam šta trener misli o meni".

Odluka da pređe Atlantik bila je dobra.

"Bila je to odlična prilika da dođem u Fenerbahče, pre leta. Imamo priliku da se plasiramo na Fajnal for ili da osvojimo šampionat. To je uvek bio moj cilj. Video sam priliku i sada sam ovde. Uzbuđen sam", zaključio je Dorsi.


tagovi

Tajler DorsiKK Fenerbahčekošarkaška reprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara