(© Star sport)
(© Star sport)

Takvog trenera svi sanjaju, a samo Grobari imaju: Žocov jubilej, 500. put u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 13:13

Veliko dostignuće šefa stručnog štaba Partizan Mozzart Beta

Svaki put kad zakorači u dvoranu je posebno. Graja na tribinama i ovacije kakva nijedna ličnost nije doživela. A spada u red kultnih. Da ne merimo jesu li bili snažniji decibeli kad su Grobari pozdravljali Duška Vujoševićaniti za tim ima potrebe, pošto su obojica u galeriji velikana – ali ono što je Željko Obradović napravio za crno-bele i od crno-belih je za divljenje.

Zato će ga navijači dočekati na prepoznatljiv način i pred meč sa Fenerbahčeom (20.30, TV Sport klub), koji osim što ima emotivnu notu (baš turskom timu doneo jedinu kontinentalnu titulu), predstavlja i ulazak u večnost. Na teritoriju na koju niko još nije zagazio.

Izabrane vesti

Obradoviću će utakmica sa Fenerom biti jubilarna 500. u Evroligi!

Niko nema takav učinak, ni imena kao što su Etore Mesina, Ćavi Paskval, Pablo Laso, Dimitris Itudis, s kojim će se pozdraviti neposredno pred podbacivanje lopte u Beogradskoj areni.

Odmah da pojasnimo: dosadašnjih 499 utakmica računa se od perioda kad Evroligu, kao najjače takmičenje na teritoriji Starog kontinenta vodi Udruženje klubova. Dakle, posle razdvajanja od FIBA. Kako se to desilo 2000. u ovaj obračun ne ulaze mečevi u prvom mandatu na klupi ekipe iz Humske kad se popeo na krov Evrope, potom u Huventudu, Realu i Benetonu, gde je takođe bio uspešan.

A onda, od 2000. do danas, kako se to često naziva, u moderno doba Evrolige: 227 puta u ulozi šefa stručnog štaba Panatinaikosa, 217 kao strateg Fenerbahčea i 55 u povratničkom mandat u Partizan Mozzart Betu.

Ukupno 499 i na njima 337 pobeda, što čini procenat uspešnosti 67,53. Razumljivo je što ga Grobari kad ga ugledaju u tunelu pozdravljaju rečima:

„Ulazak najvećeg“.

Večeras 500. put!



tagovi

Partizan Mozzart BetEvroligaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara