Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Talijan Džamon Birts: Čast mi je da budem deo Borac Mozzarta

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 12:18

Novi igrač Borac Mozzarta zadovoljan je svojom odlukom da dođe u Srbiju

Ne tako davno, u grad na Moravi je stigao Tajlan Džamon Birts, momak koji je među prvima ovog leta doneo odluku da postane igrač Borac Mozzarta. Da podsetimo, klub i košarkaš iz SAD – a su dogovorili saradnju koja će potrajati u narednih godinu dana.

Amerikanac koji igra na poziciji krila nedavno se priključio pripremama prvog tima, a pošto je u ovom momentu nepoznat domaćoj publici, upitali smo ga da nam se ukratko predstavi.

Izabrane vesti

„Rođen sam u Majamiju, gde sam i odrastao. Nakon završene srednje škole, usledilo je studiranje na koledžu Beri, koji sam završio 2020. godine“, rekao je Birts.

Zatim je usledila selidba u Evropu.

„Prvi angažman van SAD – a imao sam u Gruziji, u ekipi Titebi. Zatim sam igrao u još nekim timovima, a poslednju sezonu sam proveo u Finskoj, gde sam nastupao za Tamperin Pirinto“, kazao je novi krilni igrač Borac Mozzarta.

A onda je doneo odluku da sreću okuša u gradu košarke.

,,Koliko sam uspeo da uočim za vreme provedeno u Srbiji, imam utisak da je Borac Mozzart klub bogate istorije, a čuo sam da ima navijače koji vole košarku i odlično je poznaju. Zbog toga mi je čast da budem deo takvog kluba“.

Već izvesno vreme Birts je u gradu podno Ovčara i Kablara, tako da je donekle uspeo da ga upozna.

,,Čačak je mali grad, daleko manji u odnosu na Majami gde sam proveo detinjstvo. Ali mi se baš zbog toga i dopada. Nije teško celog ga obići, tako da je vrlo prijatan za život“.

Poput mnogih sportista, Birts ima svog uzora.

„Moram da priznam da mi je košarkaški, ali i generalno sportski uzor Lebron Džejms, jedan od najboljih igrača svih vremena, u to nema sumnje. Što se tiče omiljenog kluba, moram reći da ga nemam, ali uživam u vremenu provedenom u gledanju košarke, bez obzira koji timovi igraju“, završio je Tajlan Džamon Birts.

U Finskoj je prosečno beležio 14,5 poena, upisivao je pet skokova, a zanimljivo je da je imao u proseku i tri ukradene lopte.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović



tagovi

ABA ligaKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara