Ebuka Izundu i Nenad Stefanović (©MN Press)
Ebuka Izundu i Nenad Stefanović (©MN Press)

Tandem iz Železnika u Oldenburgu: Posle Meninga potpisao i Izundu

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 21:47

Doskorašnji centar FMP-a stavio paraf na saradnju sa nemačkim timom

Prošao je Čarls Mening interesantan put od Metalca iz Valjeva, preko FMP-a do Oldenburga, a u Nemačkoj će mu se pridružiti i doskorašnji saigrač iz Železnika, Ebuka Izundu.

Kako je objavljeno na sajtu nemačkog kluba, Izundu je posle dve i po godine u dresu Pantera parafirao dvogodišnju saradnju sa Oldenburgom.

Izabrane vesti

Atletski sjajni centar iz Nigerije je u ABA ligi prosečno beležio 8,3 poena i 5,2 skoka u nedavno okončanoj sezoni, a posebno je blistao na samom početku, kada je u kvalifikacijama za Ligu šampiona bio na proseku od 12,3 poena i šest uhvaćenih lopti.

Izundu je u FMP stigao u januaru 2021. godine, a pre toga je nastupao za Real Betis u Španiji i kratko za francuski Strazbur. Četiri godine proveo je i na univerzitetu Majami pre nego što je uplivao u profesionalne vode.

Po rastanku sa timom iz Železnika dobio je prigodan poklon, uramljen dres sa brojem 15, a govorio je i koliko je napredovao tokom saradnje sa Nenadom Stefanovićem u prethodne dve sezone.

"Hvala FMP-u i čitavoj organizaciji što su mi pružili priliku da se takmičim na ovom nivou, te da napredujem kao igrač i kao čovek. Sada, kada odlazim, iskoristio bih priliku da se zahvalim i treneru Nenadu Stefanoviću koji mi je mnogo pomogao u raznim aspektima igre i pokazao moj igrački značaj. Filip Čović mi je dosta pomogao, prvo kao igrač, posle i kao funkcioner. Upoznao sam dosta sjajnih ljudi u Srbiji, našao najboljeg prijatelja i naučili su me svemu o ovoj zemlji. I dalje sam uzbuđen i srećan što sam igrao na ovom nivou, a na čemu se posebno zahvaljujem treneru", istakao je Izundu.


tagovi

KK OldenburgFMPFMP ŽeleznikKK FMPEbuka Izundu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara