Ben Bentil (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Ben Bentil (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Tandem Zvezdinih centara iz prošle sezone u Japanu: Koracima Hasana Martina pošao i Ben Bentil

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.07.23. | 14:57

Iako je imao nekoliko ponuda iz Evrope, odlučio se da promeni kontinent

Nakon sezone u dresu Crvene zvezde, Hasan Martin se preselio u Japan i potpisao za Šimano Susano Medžik, a na isti put se odlučio i Ben Bentil, javlja Donatas Urbonas sa portala BasketNews.

Naime, snažni centar iz Gane je uprkos interesovanju nekoliko evropskih timova odlučio da prihvati ponudu iz Japana u tako se skloni sa evropskog tržišta. Nije poznato u kojem klubu će nastaviti karijeru.

Izabrane vesti

Interesantno je da je još jedan centar Evroligu zamenio japanskom "B" ligom (elitni rang), doskorašnji košarkaš Panatinaikosa, Arturas Gudaitis.

Japan je sve popularnija destinacija za košarkaše iz Evrope, što potvrđuju i poslednje kretnje na tržištu. Svojevremeno su tamo nastupali i Dešon Tomas, Pejton Siva, a Tokio je bio poslednja stanica u karijeri dugogodišnjeg srpskog reprezentativca Milana Mačvana (Alvark).

Bentil je u sezoni za nama prosečno beležio 8,4 poena i 3,8 skokova, za oko 20 minuta na parketu. U ABA ligi je bio na 8,7 poena i 3,2 skoka.

Iako je odlično počeo mandat na Malom Kalemegdanu, beležio 13,9 poena i 5,9 skokova uz 48 odsto van linije 6,75, kasnije je oscilirao i sveukupan utisak je da se u zvezdaškoj javnosti očekivalo više od nekadađnjeg košarkaš Panatinaikosa i Olimpije Milano.

Zvezda je već obnovila centarsku liniju nakon odlaska pomenutog dvojca, pošto je potpisala ugovore sa Markom Simonovićem, Majkom Tobijem i Džoelom Bolombojom.



tagovi

KK Crvena zvezdaBen BentilKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara