"Tanjević"
"Tanjević"

Tanjević o Bjelici: Još 2008. sam rekao Pešiću - u Austriji te čeka biser, dovedi ga odmah u Zvezdu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.09.15. | 09:21

"Ali, čekajte. Kako je mogao i da ispadne drugačiji kada su ga kroz karijeru trenirali jedan Svetislav Pešić, Duško Ivanović, Dušan Ivković, Željko Obradović i Saša Đorđević?", zapitao se Boša

TanjevićProšle godine na Svetskom prvenstvu bio je jedan od glavnih igrača u ekipi, a na Evropskom prvenstvu je potpuno eksplodirao. Nemanja Bjelica postao je pravi džin na parketu. S loptom može sve, protivnici mu ne mogu ništa! Ipak, Bogdan Tanjević tvrdi da je talenat novog košarkaša Minesote primetio još 2008. godine kada je Bjelica kao 19-godišnjak igrao za austrijsku Arkadiju.
"Jako sam ga želeo u Fenerbahčeu, ali sam u tom momentu imao već šest klinaca od po 20 godina pa je gazda rekao "ne". Nisam mogao da ga ubedim, a insistirao sam. Posle sam ga svim savetovao, a Pešić me je poslušao i doveo ga u Zvezdu. Već posle dva treninga znao je da sam bio u pravu", rekao je Tanjević za Blic.

Iskusni stručnjak smatra da je razvoj Bjelice u mnogome ubrzan jer su ga kroz karijeru trenirala velika košarkaška imena.
"Bjelica ima tehniku i za pleja i za centra. Ume da pogodi sa devet metara i da prođe do koša. Sakupiće uvek 10 skokova. Malo je takvih univerzalaca. Ali čekajte. Kako je mogao i da ispadne drugačiji kada su ga kroz karijeru trenirali jedan Svetislav Pešić, Duško Ivanović, Dušan Ivković, Željko Obradović i Saša Đorđević?", zapitao se retorički Tanjević i dao možda i najbolje objašnjenje fenomena "Bjelica".

Izabrane vesti

Za kraj, dao je jedan savet za meč Srbije protiv Turske - "Zaustavite Diksona".

(FOTO: MN Press)


tagovi

Svetislav PešićSrbijaNemanja Bjelicakošarkaška reprezentacija SrbijeEvropaEvrobasket 2015Bogdan Tanjević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara