""
""

Tanjević: Sa Crnom Gorom želim među 15 najboljih, Evropsko prvenstvo je obaveza!

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.10.15. | 16:18

Novi selektor Sokolova otkrio karte...

Sada je i zvanično - Bogdan Boša Tanjević selektor je Crne Gore. Jedan od najboljih stručnjaka nekadašnje Jugoslavije vratio se trenerskom poslu posle kratke pauze i rešio da od Luke Pavićevića preuzme kormilo Sokolova. Posla je mnogo, ali Tanjević nema nameru da odustane od ciljeva koji su jasni. 
"Na neki način sam se vratio u moju Crnu Goru, iako se to desilo i ranije dok sam bio - i još ću biti - na čelu Trenerske organizacije. Sve ovo me raduje", rekao je Tanjević, a prenosi crnogorski portal Šansa Sport.

Izabrane vesti

Novinare je zanimalo koji će mu biti prvi radni zadaci?
"Pokušaću da obiđem sve klubove, da razmenim iskustva i ideje sa svim trenerima, da probamo pre svega da podignemo kvalitet domaćeg takmičenja na viši nivo", jasan je Tanjević, koji je potom otkrio kako će izgledati crnogorska košarkaška reprezentacija pod njegovim vođstvom.
"Poznajem dobro ovaj posao, radio sam u tri državne selekcije. Moja ideja je da u osnovi imamo jaku odbranu i brz napad, jer jedino se tako može igrati u današnjoj košarci".

Čuveni stručnjak otkrio je da je plasman na Evropsko prvenstvo obaveza, ali...
"Moj cilj je da uđemo u prvih 15 evropskih ekipa na FIBA listi".

Tanjević je istakao da će mu u radu pomagati Boško Radević i Dušan Dubljević, da bi na kraju otkrio zbog čega je odlučio da se vrati poslu. 
"Presudili su prijateljstvo i ljubav prema ovom poslu... Jednostvano navukao sam se preko trenerske organizacije, a iskreno i najbolje se osećam na terenu sa igračima - adrenalin utakmica mi je mnogo nedostajao. Što bi rekao moj prijatelj Borhes - pao sam u zamku nostalgije", zaključio je nekadašnji selektor Jugoslavije, Italije i Turske, a piše Šansa Sport.

(FOTO: MN Press)


tagovi

košarkaška reprezentacija Crne GoreBogdan Tanjević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara