(©Reuters)
(©Reuters)

Taunsov rafal za pamćenje: Centar Minesote najbolji trojkaš NBA lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 04:00

As Timbervulvsa na spektakularan način osvojio takmičenje u trojkama

Ol-star vikend trodnevni je praznik u NBA, ali i među ostalim ljubiteljima košarke, a tokom zanimljivog programa neretko smo svedoci fenomenalnih trenutaka među koje je od večeras uvršten i trijumf Karla Entonija Taunsa u šutiranju trojki.

Centar Minesote uspeo je u konkurenciji sa sjajnim šuterima da ostvari fenomenalan rezultat i potpuno zaseni rivale, te je zasluženo odneo trofej namenjen najboljem šuteru.

Izabrane vesti

Tauns se sa 22 poena plasirao u finale pored Trea Janga koji je ostvario isti rezultat u kvalifikacijama i Luka Kenarda koji je sa 28 poena potvrdio epitet favorita. Ipak, asovi Atlante i Klipersa bili su nemoćni u finalnom nadmetanju pored neverovatnog učinka diva Timbervulvsa koji je na impresivan način šutirao sa početne tri pozicije u finalu uz tek dva promašaja, a do kraja serije šuteva nanizao je nadostižnih 29 poena.


Jang i Kenard, iako su šutirali vrlo dobro, nisu uspeli da nadmaše Taunsa koji je tako preuzeo titulu od Stefa Karija, prethodnog pobednika.

As Minesote po završetku nadmetanja nije skrivao zadovoljstvo, a pobedu je duhovito i uz osmeh prokomentarisao.

"Ja sam najbolji visoki šuter svih vremena i trebao mi je ovaj trofej da to i dokažem", kazao je Tauns.

Prethodno večeras, trofej za najbolje košarkaške veštine pripao je triju Klivlenda Ivanu Mobliju, Džeretu Alenu i Darijusu Garlendu. Pobedničkom timu pobedu nad ekipom rukoja doneo je upravo ruki Mobli koji je pogodio šut sa pola terena iz prvog pokušaja.


tagovi

Karl Entoni Taunsol-starOl-Star vikend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara