Entoni Edvards i Patrik Beverli (AFP)
Entoni Edvards i Patrik Beverli (AFP)

Taunsovo bledo veče zamaskirali raspucani Edvards, Rasel i "napast" Beverli: Minesota na Memfis u plej-ofu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.04.22. | 07:01

Timbervulvsi savladali Los Anđeles Kliperse u neizvesnoj završnici u Mineapolisu

Verovalo se da će od učinka Karl-Entonija Taunsa zavisiti odgovor na pitanje hoće li noćas plej-of NBA lige izboriti Minesota ili Los Anđeles Klipersi. Centar Timbervulvsa je neočekivano podbacio, odigrao najlošiji meč u poslednja maltene dva meseca, ali njegov tim ipak ide u doigravanje i to na megdan Memfisu. Taunsovu bledu partiju i činjenicu da je nekih sedam i kusur minuta pre kraja odlučujuće deonice morao van terena zbog šest ličnih grešaka, kompenzovali su napadačkim učinkom D'Anđelo Rasel i Entoni Edvards, a defanzivnim energični Patrik Beverli - ovaj trio je najzaslužniji što je domaćin u četvrtoj četvrtini nadoknadio minus od deset poena i na kraju slavio - 109:104.

Publika je u završnim minutima meča u Target centru u Mineapolisu gledala mlađanog Edvardsa kako postaje igrač i pokazuje da na njega može da se računa u neizvesnim završnicama, bila je svedok hladnokrvnosti drugog pika sa drafta 2015. godine, odnosno Beverlijevih prepoznatljivih defanzivnih bravura koje su potpuno uništile Kliperse.

Izabrane vesti

Tokom čitavog meča rivali su se povremeno smenjivali u vođstvu, a najosetnije, od 10 poena, stekli su gostujući košarkaši devet minuta pre kraja utakmice. Trojku je ubacio Redži Džeksona i tim iz Los Anđelesa poveo je 93:83. Usledila je serija Minesote od 11:2, a zatim i trojka iz trka u ranom napadu u režiji Rasela za vođstvo domaćina 97:95. Digao je plejmejker publiku na noge, a četrdesetak sekundi kasnije dodatno ju je razgalio Edvards sjajnim prodorom kroz srce odbrane rivala i prepoznatljivim zakucavanjem.

Nisu Klipersi ustuknuli, već su odgovorili akcijom u kojoj je Pol Džordž majsotrski pripremio trojku Nikoli Batumu. Na nesreću ekipe Tajrona Lua, Edvards je ekspresno odgovorio, takođe pogotkom van linije 7,24. Dva minuta pre kraja, još jedan majstorski pogodak Rasela sa distance odveo je Tibervulvse na značajnih plus šest, ali je Džordž trojkom vratio svoj tim na 104:101.

Edvards je ponovo preuzimao odgovornost, pogodio dva bacanja, a utakmica ušla u penal završnicu. A kako bi Klipersi dobili loptu, Patrik Beverli bi uključio prepoznatljivi režim zvani "napast". Mnogi ga ne vole zbog neosporne prgavosti, ali njegova energija i brze ruke kojima je nekoliko puta iščačkao loptu iz ruku rivala, jedan su od faktora koji su odlučili pobednika. Beverli je meč završio sa sedam poena, tri asistencije, ali čak 11 skokova, dok je Edvards ubacio 30 peona, a Rasel jedan manje. Ovaj trio je zamaskirao činjenicu da je Tauns postigao samo 11 poena uz razočaravajući šut 3/11 iz igre.

U poreženom timu, koji će šansu za plej-of tražiti protiv boljeg iz duela Nju Orleansa i San Antonija, najbolji je bio Džordž sa 34 poena i šest pogođenih trojki iz 12 pokušaja. Kao što rekosmo, Minesota će u prvoj rundi plej-ofa za rivala imati Memfis koji je ligaški deo sezone okončao kao drugoplasirani tim zapadne konferencije.



tagovi

Minesota TimbervulvsLos Anđeles Klipers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara