Valter Tavares (Foto:©Starsport)
Valter Tavares (Foto:©Starsport)

Tavares traži 3.000.000 evra po sezoni, Real ni da čuje

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 12:13

Dve strane sve dalje od dogovora, a Portland pomno prati razvoj situacije

Pisao je već BasketNews da su pregovori Real Madrida i Valtera Tavaresa za nastavak saradnje ušli u ćorsokak. Zahtevi košarkaša sa Zelenortskih ostrva su navodno previsoki za Kraljevski klub, a Marca otkriva i koliko najbolji centar Evrope traži - 3.000.000 evra po sezoni. I to čiste zarade (neto).

Tavares je i dalje vezan ugovorom za prvaka Evrope, ali samo na još jednu sezonu. Poslednji put paraf na saradnju sa Realom stavio je leta 2019. godine i u protekloj sezoni koštao Madriđane 3.000.000 bruto, što znači da je inkasirao oko 1.700.000 evra.

Izabrane vesti

Iskusni centar smatra da s ozbirom na sve što je prikazao u klubu, zaslužuje više. Osvojio je dve titule u Evroligi sa Realom, bio MVP prethodnog Fajnal fora, a u tri poslednje sezone uvršten je i u idealnu petorku elitnog takmičenja. Tri puta je proglašen i za najboljeg defanzivca u društvu najboljih, četiri puta bio najbolji bloker na najvećoj kontinentalnoj pozornici, te je već postao i rekorder. Na sve to, sa Blankosima je 2018, 2019. i 2022. bio prvak Španije, osvojio je pet Superkupova...

S ozbirom na to kako se razvija situacija u evropskoj košarci i da su sve veće plate igra, jasno je da Tavaresu sleduje povišica, ali Real nije spreman da pređe određene granice, čak ni zbog njega.

Pritom, mora da razmišlja i o budućnosti drugih igrača, s ozbirom da narednog leta ističu ugovori i Vensanu Poarjeu, Džananu Musi, Serhiju Ljulju, Fabijenu Kozeru i Mariju Hezonju, kao i treneru Ćus Mateu.

S druge strane, sve i da se ne dogovori sa 31-godišnjim centrom, prilično je izvesno da će ga imati u timu i naredne sezone. Iako su interesovanje za njegove usluge pokazali i Portland Trejl Blejzersi. Problem i za NBA tim je Tavaresova otkupna klauzula od tričavih 6.000.000 evra.

Tako se čini da su u ovom trenutku opcije gorostasa sa Zelenortskih ostrva da odradi postojeći ugovor do kraja i narednog leta se vrati u NBA, ili da sa Realom dogovorio otplatu obeštećenja za izlazak iz ugovora na rate, kao što je svojevremeno uradio Fakundo Kampaco (samo za gotovo tri puta manju sumu). Može i da smanji zahteve za produžetak ugovora, ali je utisak da su za tako nešto male šanse.


tagovi

Valter TavaresKK Real MadridPortland Trejlblejzers

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara