Valter Tavares (Foto: Starsport)
Valter Tavares (Foto: Starsport)

Tavares: Učili smo iz poraza, voleo bih Olimpijakos u finalu; Kozer: Puni smo samopouzdanja

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 21:09

Pred početak završnog turnira Evrolige u Beogradu očekivanja izneli prvotimci madridskog Reala

Fajnal for Evrolige ove godine ima poseban šmek. U polufinalu će megdan deliti dva ljuta rivala, velikani španske košarke Real Madrid i Barselona (četvrtak, 21.00). Kraljevski klub je vaskrsao posle serije loših rezultata i još jednom pokazao veličinu, dok su Katalonci u Beograd stigli kao najbolji tim ligaškog dela, željni da se iskupe za poraz u prošlogodišnjem finalu. Čeka nas istinski spektakl, a pred El Klasiko svoja očekivanja su izneli prvotimci kluba iz glavnog grada Španije Fabijan Kozer i Valter Tavares.

Klub iz glavnog grada Španije je od februara do sredine aprila bio na ivici ambisa. Izgubio 15, dobio osam utakmica. Kozer smatra da je ekipa i u tim momentima mahom igrala dobro, ali da je popuštala u završnim minutima susreta.

Izabrane vesti

"Nismo uopšte igrali loše u svim tim porazima. Štaviše često smo igrali dobro 35-37 minuta i onda su gubili utakmice. Kao tim moramo da pričamo i to smo i uradili. Na kraju dana morate da date svoj maksimum na terenu. Počeli smo da dobijamo na samopouzdanju, odigrali sjajnu seriju sa Makabijem koja nam je dala vetar u leđa. Stigli smo puni samopouzdanja na Fajnal for. Biće ovo sjajan vikend", optimističan je Francuz koji navršava petu godinu u klubu sa kojim je pre četiri godine baš u Beogradu već bio šampion Starog kontinenta.

Sve je krenulo nizbrdo od poraza u susretu sa Barselonom za Kup kralja.

"Ozbiljno nas je pogodio poraz u Kupu kralja. Igrali smo odlično i nekada najviše boli kada odigraš dobro i izgubiš. Izgubili smo momentum u tom trenutku, počeli da nižemo poraze, počeli da sumnjamo u sebe. Sve je to bilo mentalno. Srećom, shvatili smo da je sezona duga, da će sve biti u redu i podigli se u pravo vreme".

Iako su španski mediji tokom lošeg perioda često pisali da su mu dani odbrojani, Pablo Laso je uspeo da podigne ekipu i dovede je do borbe za evropski tron.

"Pablo uvek priča sa nama, gura tim svakog dana, trudio se da nam pomogne da povratimo samopouzdanje, da shvatimo da smo odličan tim. Bilo je teško, ali okrenuli smo list i počeli da pišemo nove stranice".

Gorostasni centar madridskog kluba Valter Tavares ističe da je ekipa puno naučila iz poraza. Sve je spremno za napad na titulu.

"Počeli sezonu veoma energično, nanizali 12 pobeda, a onda izgubili 11 utakmica u dva meseca. To nam je pomoglo da naučimo kako da se nosimo sa teškim trenucima. To što smo ovde daje pravu sliku o nama. Očekivanja su uvek velika", ističe jedan od najboljih defanzivaca Evrolige poslednjih godina.

Od Reala se uvek očekuju najbolji rezultati.

"Uvek se borimo za titulu. Dajemo svoj maksimum i spremamo se za ovakve trenutke. Ovaj trofej nam je veoma važan, kao i drugima. Daćemo sve od sebe".

Košarkaš sa Zelenortskih ostrva ističe da bi u slučaju pobede nad Barselonom u finalu voleo da se odmeri sa Olimpijakosom.

"Više bih voleo Olimpijakos, jer volim kako ih navijači podržavaju, kao što je bio slučaj protiv Monaka. Uvek želim da igram protiv sjajnih timova i navijača. Nikad se ne zna, Efes je prošle godine osvojio, ali ako se ja pitam, voleo bih Olimpijakos".


tagovi

KK Real MadridFabijen KozerValter Tavares

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara