Majk Džejms i Tejlor Ročesti (©Starsport)
Majk Džejms i Tejlor Ročesti (©Starsport)

Tejlor Ročesti našao novi angažman u 38. godini, vratio se u Francusku

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 20:33

Bivši košarkaš Crvene zvezde ponovo u dresu Le Mana

Jedan od najboljih stranih strelaca u istoriji Crvene zvezde je i u 38. godini dobio priliku da igra na visokom nivou. Kako je i zvanično obelodanjeno, Tejlor Ročesti je potpisao ugovor sa francuskim Le Manom do kraja sezone.

On je angažovan kako bi zamenio Brajtona Lemara koji se preselio u AEK, a po treću put će u karijeri braniti boje tima sa severozapada Francuske (2011/12, 2021).

Izabrane vesti

Završio je Amerikanac sa crnogorskim pasošem sezonu u kineskoj ligi, gde je beležio 12,2 poena i 4,6 asistenciija za 18 minuta na parketu, a upisao je 13 nastupa.

"Posle lekarskih pregleda koji su glatko prošli i administrativnih formalnosti, Tejlor Ročesti će konkurisati za tim naredne sedmice", saopštio je Le Man.

Branio je levoruki šuter iz Teksasa boje velikog broja klubova na Starom kontinentu. Od Getingena, preko Galatasaraja, berlinske Albe, pomenutog Le Mana, Kahe Laboral (Baskonija), Bjele, Montepaskija, Nižnjeg Novgoroda, Makabija i Lokomotive Kubanj, pre nego što je 2017. stigao u Crvenu zvezdu.

Osvajač Alfonso Ford nagrade za najboljeg strelca Evrolige iz 2015. godine je u crveno-belom postao i šampion Srbije, a potom je nastupao za Tjanđin, Anhuej i Olimpijakos, da bi se 2020. vratio na Mali Kalemegdan, ali se nije dugo zadržao.

Igrao je potom za Hapoel Haifu, kratko za Leman i minule sezone u Tjanđin Pajonirsima, a pre povratka u Francusku branio je boje Šangdong Haj spid Kirina.



tagovi

KK Crvena zvezdaTejlor RočestiKK Le Man

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara