Džejson Tejtum u prodoru (AFP)
Džejson Tejtum u prodoru (AFP)

Tejtum sa 50 poena razbio čini Vizardsa i poslao Boston na Bruklin (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.05.21. | 05:18

Bostonova četvorka ubacila 23 poena u trećoj denici, Kemba Voker ukupno 29, Vašington pogodio samo tri trojke za ceo meč

Lako je Bostonu kada se razigra Džejson Tejtum, a društvo mu pravi raspucani Kemba Voker. To je večeras bila formula Seltiksa za koju ni duo Rasel Vestbruk - Bredli Bil nije imao rešenje, pa je tim iz TD Gardena postao prvi učesnik plej-ina koji je izborio plej-of.

Osetio je San Antonio pre nepune tri nedelje kakve posledice može ostaviti podivljali Tejtum kada mu je četvorka Bostona sasula 60 poena dosegnuvši rekord karijere. Večeras nisu padali rekordi, ali su čarobnjaci iz prestonice ostali bez magije, pa će u direktnom okršaju sa Indijanom odlučivati ko će se u plej-ofu suprotistaviti moćnom Džoelu Embidu i njegovoj Filadelfiji - 118:110.

Izabrane vesti

Šta reći o partiji Džejsona Tejtuma od 50 poena, osam skokova i četiri asistencije. Niko mu nije bio ni do ramena večeras, osim možda Kembe Vokera koji je upotpunio ubedljiv trijumf sa 29 poena, sedam uhvaćenih lopti i dva dodavanja koja su prethodila poenima saigrača. Treća deonica ispostavila se kao odlučujuća i tada je Boston, pardon, Tejtum počeo da lomi rivala. Na 18 poena iz prvog poluvremena u trećem periodu igre nakalemio je još 23, poređenja radi više nego što su Bil i Vestbruk zajedničkim snagama postigli za čitavo prvo poluvreme.

Pre odlaska na veliki odmor delovalo je da Vašington ima šanse, jer je u smiraj druge četvrtine vodio 50:42, a na pauzu otišao sa svega dva poena prednosti. Ali čudovište oličeno u trećem piku sa NBA drafta 2017. godine je po izlasku iz svlačionce počelo da ruši sve pred sobom. Na nekih pet minuta pre kraja meča, Boston je stigao do plus 18 i tada je bilo jasno da povratka za Vizardse nema. Zanimljivo, meč u završili sa boljim procentom šuta u odnosu na košarkaše pobedničkog tima (39,6% - 43,5%), ali su ih ubili strašno loši procenti za tri poena. Jedan od boljih trojkaša lige Bil je sakupio 22 poena, ali je pogodio samo jednu trojku iz šest pokušaja - čitava ekipa samo 3/21 za mizernih 14,3 posto.

Rasel Vestbruk jeste imao 20 poena, 14 skokova i pet asistencija, ali utisak je da nije potpuno fizički spreman ušao u meč sa Seltiksima, pa da je iz tog razloga izostao potencijalno još ubedljiviji i veći doprinos. Bio je ovo četvrti duel Bostona i Vašingtona ove sezone, a treća pobeda Tejtuma i drugova koji će vrlo brzo u plej-of seriji protiv Bruklina, odnosno Kevina Durenta, Kajrija Irvinga, Džejmsa Hardena, Blejka Grifina imati priliku da pokažu od čega su sazdani.

NBA, PLEJ-IN, REZULTATI

Indijana - Šarlot 144:117

/Brise 23 - Briset 23/

Boston - Vašington 118:100

/Tejtum 50 - Bil 22/


tagovi

Džejson TejtumBoston SeltiksVašingtonVašington VizardsRasel VestbrukBredli Bil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara