Miloš Teodosić (MN Press)
Miloš Teodosić (MN Press)

Teodosić: Na novom smo početku, nadam se da će nam publika dati podršku

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 10:05

"Ulazimo u kvalifikacioni ciklus koji će trajati gotovo dve godine, a koji zbog sistema takmičenja svaku utakmicu čini veoma važnom", rekao je kapiten reprezentacije Srbije

Novi ciklus za reprezentaciju Srbije počinje zvanično u četvrtak. Prvi rival Orlova u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. godine je selekcija Letonije u dvorani Aleksandar Nikolić od 20 časova. Drugi izazov je duel sa Belgijom u Monsu tri dana kasnije. Selektor Svetislav Pešić će na ovim utakmicama imati na raspolaganju kapitena Miloša Teodosića, koji bi trebalo da bude od velike pomoći mlađima na startu novog poglavlja.

Izabrane vesti

"Ulazimo u kvalifikacioni ciklus koji će trajati gotovo dve godine, a koji zbog sistema takmičenja svaku utakmicu čini veoma važnom", rekao je za sajt KSS Miloš Teodosić. "Letonija ume da bude neugodna, sigurno imaju određenu prednost kada je uigranost tima u pitanju, ali sam siguran da ćemo pokazati dobru energiju i igru koja će nas dovesti do željene pobede. Praktično smo na novom početku, nadam se da će i publika to prepoznati i pružiti veliku podršku reprezentaciji u sutrašnjoj utakmici".

Selektor Svetislav Pešić je takođe naglasio koliko bi bilo značajno da ljudi dođu i daju vetar u leđa igračima u dresu Srbije.

"Očekuje nas izazovna utakmica protiv Letonije koja ima kontinuitet, jer je tokom jula i avgusta igrala kvalifikacije i uigrana je, za razliku od nas koji smo se skupili pre samo nekoliko dana. To je sve početak jednog novog projekta", rekao je Pešić. "Ono što je najvažnije, taj nedostatak uigranosti ćemo morati da kompenzujemo jednom velikom željom koju su igrači u ovih nekoliko dana i pokazali. To je ono što me čini zadovoljnim i optimističnim. Publika nam je veoma važna, naši navijači. Ako baš ne igramo sa najboljim igračima koje imamo, onda hajde da svi zajedno pomognemo njima da budu još bolji i postanu najbolji".



tagovi

Miloš TeodosićSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara