Miloš Teodosić (©Star Sport)
Miloš Teodosić (©Star Sport)

Teodosić radio ono njegovo, Huventud pretio, Virtus se mučio i pobedio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.03.21. | 22:43

Biće zanimljivo u Kataloniji u petak

Prve utakmice četvrtfinala Evrokupa definitivno su opravdale očekivanja i već u prva dva dana videli smo vrhunsku košarku što nam garantuje još mnogo uzbuđenja u nastavku plej-of serije! Poslednji susret dana i prvog kruga četvrtfinala odigrali su Virtus i Huventud u Bolonji, a domaćin je posle dosta neizvesnosti ipak odneo pobedu rezultatom 80:75 (20:22, 21:22, 22:19, 17:12).

Utakmica je praktično sve vreme bila uravnotežena, a na kraju su presudile nijanse. Ne može da se kaže da Huventud nije pokazao kvalitet jer je ekipa Karlesa Durana mogla i do brejka uz malo više sreće, ali verovatno glavni razlog zašto prvi favorit za osvajanje Evrokupa nije ranije završio susret u svoju korist jesu loši procenti šuta sa svih pozicija! Ozbiljno se mučio Virtus večeras, atipično za tim ovog kvaliteta i od početka je bio u kontraritmu - (14/30 za dva – 46,7%, 7/24 za tri – 29,2%, 31/39 slobodna bacanja – 79,5%).

Izabrane vesti

U uvodnih pet minuta Virtus nije mogao da pogodi apsolutno ništa, čak ni slobodno bacanje, ali je Saša Đorđević posle dosta rotacija uspostavio neki ritam koji je doneo konačni preokret u uvodnim minutima poslednje četvrtine, pa na kraju i pobedu. Serijom 9:0 Virtus je stigao na sedam poena razlike što je bilo dovoljno za prvu od dve potrebne recke, iako se domaćin nekoliko puta nudio rivalu... Sve je počelo od pogotka Miloša Teodosića, nastavilo se trojkom Đampaola Ričija, da bi Vins Hanter odveo Virtus do krucijalne razlike.

Prvo ime utakmice bio je Marko Belineli sa 24 poena (12/13 slobodna bacanja, 4/6 iz igre, 3/4 za tri) i upravo su njegove trojke pravile razliku. Miloš Teodosić je za bezmalo 31 minut upisao dabl-dabl sa 11 poena i 10 asistencija, te pet skokova, ali je imao slabe procente šuta (3/10 iz igre, 1/4 za tri). Ipak, u prvom delu utakmice radio je ono njegovo, delio lepršave asistencije za televijske špice, što je podiglo samopouzdanje ekipe. Na kraju je sa penala zapečatio pobedu. Džulijan Gembl imao je 10 poena, dok je Stefan Marković za 18 minuta imao jedan poen (0/3 iz igre) i to prvi za Virtus na utakmici. Upisao je i po tri skoka i ukradene lopte, uz jednu asistenciju.

Kod gostiju Ćabi Lopez Arostegi zabeležio je 20 poena (7/15 iz igre, 4/10 za tri) i šest skokova. Feran Basas dopisao je 14 poena i osam asitencija, dok je Ante Tomić imao 10 poena, pet uhvaćenih i tri podeljene lopte.

Revanš susret je u Badaloni u petak od 19 časova. Pobednik ide na pobednika para Uniks - Lokomotiva, a serija se završava kada tim stigne do dve pobede.

EVROKUP - ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Ponedeljak

Uniks Kazanj - Lokomotiva Krasnodar 94:88

/Kenan 18 - Vilijams Gos 31/

Utorak

Monako - Budućnost 76:77

/Grej 18 - Rid 24/

Metropoliten - Gran Kanarija 74:84

/Mišino 15 - Kilpatrik 17/

Virtus Bolonja - Huventud 80:75

/Belineli 24 - Arostegi 20/


tagovi

Virtus BolonjaHuventudMiloš TeodosićStefan MarkovićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara