""
""

Tepić evocirao uspomene: Osećam se kao da sam najmlađi ovde! Vreme tako brzo leti...

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.11.17. | 10:30

"Iz onog vremena kad sam ja igrao u reprezentaciji ostali su još Mačvan, Raduljica i Paunić. Ovo su sve neki novi dečaci. Ja se još osećam kao najmlađi ili jedan od mlađih, jer sam prosto takav", kaže košarkaš Brindizija

Gledajući Miroslava Raduljicu, Ivana Paunića, Milana Mačvana i Milenka Tepića na parketu dvorane Aleksandar Nikolić protiv Austrije, uz legendarnog Dušana Dudu Ivkovića u gledalištu, na trenutak su se probudila određena sećanja.

Izabrane vesti

Na 2009. godinu i onu srebrnu medalju na Evrobasketu u Poljskoj, odnosno period koji je označio početak ozdravljenja nacionalnog tima i velikog uspona kojim sada komanduje Aleksandar Đorđević.

Zato smo sa Milenkom Tepićem malo zavirili u prošlost i pitali ga - kako je igrati ponovo u Pioniru?
"Iskreno, malo mi je neobično bilo. Nisam bio tu dve-tri godine. Uvek je lepo kada dođem u Pionir, igrao sam tu pet godina i vežu me lepe uspomene za Pionir...", zastao je Tepić, pa nastavio:
"Uglavnom lepe...", nasmešio se iskusni košarkaš.

A u reprezentaciji Srbije? Gde je među najstarijima u timu...
"Iz onog vremena kad sam ja igrao u reprezentaciji ostali su još Mačvan, Raduljica i Paunić. Ovo su sve neki novi dečaci. Ja se još osećam kao najmlađi ili jedan od mlađih, jer sam prosto takav. Eto, vreme je ovako (pucka prstima) prošlo, sad sam po krštenici posle Marka Simonovića najstariji u timu uz Ivana Paunića. Vreme brzo ide, ali uvek je lepo igrati za reprezentaciju i mnogo mi je drago da sam tu".

Srbija se dobro pokazala na otvaranju kvalifikacija, a tim okupljen oko selektora Aleksandra Đorđevića izgledao je sasvim korektno, sa tendencijom rasta...
"Najvažnije je da smo pobedili, s obzirom na način na koji smo se okupili. Mnogo je igrača koji nisu bili tu ranije, da su upoznati sa sistemom. Očekivati neku jako dobru igru nije realno, a rezultat je mnogo važan, zbog važnosti kvalifikacija. Verujem da će biti još bolje protiv Gruzije, što nam je i potrebno da bismo ostvarili još jednu pobedu".

O sukobu Fibe i Evrolige?
"Nije baš najbolja situacija. Najbolje bi bilo kada bi sve reprezentacije mogle da igraju u najboljim sastavima, tada bi kvalifikacije dobile pravu draž. Nažalost, Fiba i Evroliga ne mogu da se dogovore, ali nadam se da će u tome uspeti. Svima će biti lakše".

U dahu je nastavio...
"Čudan termin kvalifikacija, kao što se i pričalo dosad... Drago mi je što sam u Srbiji. Imali smo priliku da odigramo utakmicu protiv Austrije, a nijedan tim ne smemo da potcenimo, ma koliko njegovo ime ne zvučalo košarkaški. Pokazali su da imaju kvalitet i da znaju da igraju".

Malo i o mladim vedetama...
"Oni su prvi put tu i normalno je da su svi uzbuđeni s jedne strane, a s druge malo i nervozni. Još su to mladi igrači, ali imaju potencijal. Na njima je da treniraju i naprave velike karijere, što verujem da mogu".

Naredni protivnik Srbije je Gruzija?
"Gruzija je ekipa koja je bila na Evrobasketu, ima neku košarkašku istoriju. Bez obzira što tu nisu neki igrači koji nisu u mogućnosti da igraju, sigurno imaju kvalitetniji sastav od Austrije. Na nama je da igramo maksimalno agresivno, tu stičemo samopouzdanje i verujem da ćemo biti još bolji".

(FOTO: Star Sport)

tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMilenko Tepić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara