""
""

Tepić: Okrećem se, tražim starije, stvaramo nove šampione...

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.17. | 12:31

„Zbog Đorđevića sam zavoleo košarku, vrhunski je trener“, kaže povratnik u reprezentaciju Srbije

Nekašnji košarkaš Partizana i povratnik u reprezentaciju Srbije Milenko Tepić izjavio je da je počastovan što je ponovo deo državnog tima, ali priznaje da ne može da se navikne da je među najstarijima u ekipi.
Naša košarka neprestano stvara nove šampione, uvek je zadovoljstvo biti ovde, videti mnogo poznatih lica... Velika je čast igrati za reprezentaciju, to se kod mene nikad neće promeniti. Vreme tako brzo ide da se i dalje osećam mladim i kad god dođem uvek se okrećem da vidim gde su stariji koji su tu bili kada sam ja počinjao“, rekao je Tepić Tanjugu na beogradskom Sajmu sporta.

Organizator igre italijanskog Brindizija svestan je da mu mesto u ekipi Srbije nije zagarantovano.
Rezultati reprezentacije u poslednje vreme su za svako divljenje. To je grupa talentovanih igrača koji se i dalje razvijaju i najbolji su u svojim ekipama. Sa druge strane, mnogo volim ovaj sport i igraću dokle me noge budu služile. Bila bi mi čast da budem deo tima u budućnosti, ali ovde imamo mnogo kvalitetnih igrača. Kako god bude bilo, biću zadovoljan“, izjavio je Tepić i naglasio da ne bi bio razočaran ukoliko ne bude na spisku reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš Partizana i Panatinaikosa, sa kojim je osvojio Evroligu, otkrio je da mu selektor Orlova Aleksandar Ðorđević bio košarkaški uzor u mladosti.
Kratko sam ovde da bih stekao potpuniju sliku o svemu, ali Ðorđević je neko zbog koga sam zavoleo košarku. On je vrhunski trener. To se vidi po savetima na treninzima i utakmicama, ali ima još mnogo prostora za napredak“.

O povlačenju Vladimira Štimca iz reprezentacije, Tepić je istakao poseban psihološki trenutak.
Štimac je tu bio godinama, bio je deo reprezentacije kad su pravljeni veliki rezultati. Možda se zbog niza godina u dresu Srbije i napornih klupskih sezona zasitio. Ja nemam taj osećaj, jer sam prethodne dve godine igrao samo jednu utakmicu sedmično“, zaključio je Milenko Tepić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Aleksandar Đorđevićkošarkaška reprezentacija SrbijeMilenko TepićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara