Marko Gudurić (©Starsport)
Marko Gudurić (©Starsport)

Težak pad Gudurića i povreda kolena, brige za Đorđevića i Pešića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 21:56

Srpski reprezentativac se bolno prizemljio posle pokušaja zakucavanja

Kada je Fenerbahče preživeo Bursu i sultana Dušana Alimpijevića u četvrtfinalu, postalo je jasno da ga niko do finalne serije ne može zaustaviti. Darušafaka nije taj kalibar, nema tu dozu fanatičnosti kao Bursa da grize u odbrani i ne da strašnim šuterima evroligaša da dišu. Uzela je jednu pobedu četi Aleksandra Đorđevića, za nešto više nema potreban kvalitet. Fenerbahče je u finalu, Ismet Akpinar i Melih Mahmutoglu su dalekometnom paljbom pokosili gradskog rivala – 91:65.

Finale je tu, ali i glavobolja za Aleksandra Đorđevića, kao i Svetislava Pešića, jer se Marko Gudurić povredio prilikom pokušaja zakucavanja u trećem kvartalu. Blokirao ga je Ajzea Pineiro, loše se prizemljio bek srpske reprezentacije i uhvatio za koleno na zemlji. Drugi put na utakmici… Detaljnije analize pokazaće o kakvom stepenu povrede je reč, ali da je dobro – nije.

Izabrane vesti

Aleksandar Đorđević po završetku utakmice nije prokomentarisao težak pad Marka Gudurića. Osmeha zbog prolaska u finale nije bilo, impresivnu partiju Fenerbahčea pokvarila je povreda. Posle udarca koleno od koleno sa Sinanom Gulerom, ali se vratio se srpski bek na teren. Ne i posle novog pola koji je osetio kada nije „prošlo“ zakucavanje.

Jedini način da Darušafaka produži seriju bio je da košarkaši Fenerbahčea šuterski loše uđu u utakmicu i pojede ih nervoza. Provocirao je domaćin šut rivala i nije se dobro proveo. Kola su krenula nizbrdo, ni poluvreme nije došlo a mirisalo je na katastrofu. Doživela je Darušafaka najteži poraz u četvrtoj utakmici polufinala, podignuta je razlika u odnosu na start serije kada su Nando de Kolo, Jan Veseli i saigrači imali ogromnih „plus 25“. Moglo je biti i gore od konačne razlike na semaforu, jer Fenerbahče je u jednom trenutku imao „plus 33“!

Nije se evroligaš prošetao do finalne bitke za titulu, krvario je na usputnim stanicama, ali je kao ekspresni voz protutnjao kroz četvrti meč i sada čeka ishod drugog polufinala u kome Galatasaraj stavlja Efes na Tantalove muke. Fantastično je šutirao Đorđevićev tim, naročito za tri poena. Ubacio je 13 trojki, a prednjačio je Ismet Akpinar, koji je pogodio pet od sedam hitaca van linije 6,75. Služio je šut i Meliha Mahmutoglua – ubacio tri trojke – a više od jedne trojke pogodio je i Nando de Kolo.

Reket su zaključali Devin Buker i Jan Veseli – obojica uhvatila po sedam lopti ispod obruča – a Čeh je sakupio i osam poena, dve asistencije i blokadi u ubedljivom trijumfu. Najefikasniji je bio Ismet Akpinar sa 21 poenom, Nando de Kolo dodao je 17, a kapiten Melih Mahmutoglu 13 poena. Kod Darušafake se istakao Troj Vendel Kupan, koji je predvodio listu strelaca sa 15 poena, ali se, baš kao i Doguš Ozdemiroglu, ispucavao. Potrošili su veliki broj lopti u napadu i meč završili sa samo dve trojke iz 12 pokušaja.


tagovi

KK FenerbahčeFenerbahče BekoAleksandar ĐorđevićNando De KoloMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara