Aron Bejns (©Reuters)
Aron Bejns (©Reuters)

Težak udarac za Australiju: U pohod na medalju Bumersi moraju bez Arona Bejnsa

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 10:03

Povreda vrata udaljila centra Toronto Reptorsa sa turnira

Neće Aron Bejns moći da pomogne Bumersima da dođu do medalje. Za australijskog centra olimpijski turnir završen je utakmicom sa Italijanima. U pobedi nad Azurima australijski centar povredio je vrat i posle niza detaljnih pretraga ustanovljeno je da povreda nije ozbiljnije prirode, ali će morati da odsustvuje izvesno vreme. Verovatno nekoliko nedelja...

Uoči samog turnira Australija se visoko kotira, svrstana je među timove koji mogu da pomrse konce Amerikancima i napadnu zlatnu medalju. Sada će im za ostvarivanje takvog podviga biti znatno teže. Ostali su Bumersi bez mesa u reketu i ostatak turnira igraće sa skraćenom rotacijom.

Izabrane vesti

Australija je srušila Italijane u neizvesnoj završnici (86:83), ostvarila drugu pobedu na Igrama u grupnoj fazi, ali i ostala kratka za Arona Bejnsa, koji je protiv Azura bio jedan od najzaslužnijih za trijumf i siguran korak Bumersa. Aron Bejns je meč završio sa 14 poena, sedam skokova i jednom asistencijom.

Moraće Australijanci da se snađu i bez Arona Bejnsa, kojem je teško palo što neće u nastavku moći da na terenu pomogne u uspešnom ostvarivanju cilja i ispunjenju misije „medalja u Tokiju“.

„Zaista sam razočaran što su za mene Olimijske igre završene. Sa ostatkom tima sam toliko naporno radio kako bismo uzeli svi zajedno istorijsku medalju. Iscrpljen sam i teško mi je što ne mogu da odigram turnir do kraja i pomognem momcima, ali imam puno uverenje da će oni ispuniti cilj“, rekao je Aron Bejns.



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020Aron Bejnskošarkaška reprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara