Detalj sa utakmice (Foto: Starsport)
Detalj sa utakmice (Foto: Starsport)

To je već hronična muka: Zvezdu urnišu crne rupe!

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.10.23. | 22:00

Crveno-beli nisu uspeli da se nose sa ekipom Saše Obradovića, koja je konačno i u Evroligi ove sezone pokazala potencijal

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da savladaju ekipu Monaka u trećem kolu Evrolige. Ekipa Saše Obradovića došla je Beogradsku arenu priterana uza zid posle dva neuspeha na startu sezone, crveno-beli su se borili do poslednjeg trenutka, ali su u tvrdoj i neizvesnoj završnici još jednom izgubili - 76:82.

Nije bilo kao u Kaunasu prethodne sedmice, ali ponovo su se javili crni minuti u igri Crvene zvezde. Monako je u trećoj deonici počeo da uspostavlja kontrolu, Zvezda je uspela da je vrati uz borbenog Džoela Bolomboja. Ušlo se u neizvesnu završnicu, u kojoj je gost bio smireniji i bolji.

Izabrane vesti

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Rokas Giedraitis sa 20 poena, ali je 16 ubacio u prvoj četvrtini. Najkorisniji je ipak bio Nemanja Nedović koji je večeras bio najkonstantniji igrač srpskog šampiona i susret okončao sa 15 poena i šest asistencija za indeks 22. Dvocifren je bio i Džoel Bolomboj sa 11 poena, odigrao je daleko najbolji meč od dolaska na Mali Kalemegdan i pokazao kvalitet.

U pobedničkom sastavu dabl-dabl Majka Džejmsa sa 18 poena i 11 asistencija. Isporatili su ga Alfa Dijalo sa 12, kao i Eli Okobo i Džon Braun sa po 11 poena. Kemba Voker je debi u Evroligi okončao sa dva poena.

Tvrdo je počeo meč, nije lopta htela u koš na obe strane, a gosti su pribili led sa linije penala, da bu Zvezda prve poene upisala posle dva minuta: Teodosić je maestralno pronašao Hangu koji je lagano položio. Majk Džejms je sa dve trojke održavao prednost gostujućeg sastava, ali se na drugoj strani usijala ruka Rokasa Giedraitisa. Ulazile su trojka za trojkom i Litvanac je vezao 14 poena nakon Hanginog pogotka, bez promašaja (4/4), za 16:14 na semaforu. Zatečeni Monako nije uspevao da odgovori, crveno-beli su se na krilima Rokasovih bravura razigrali i počeli da grade sve veću prednost. Serijom 16:3 zatvorili su deonicu i na odmor otišli sa 23:14.

Ipak, teško su izabranici Duška Ivanovića dolazili do poena u nastavku. U par navrata se lopta prosto izmigoljila iz obruča, ali se mora priznati i da su gosti zaigrali nešto požrtvovanije i delovali bolje u odbrani sa nižom, mobilnijom petorkom i atletski sjajnim Holom na centru. Sa druge strane je Majk Džejms pogodio dve trojke i očas je razlika pala na tri poena. A onda je sa distance bio precizan i kapiten Utara za izjednačenje, da bi Dijalo sa dva penala, posle tehničke za Teodosića (nepropisno zaustavljanje igrača u kontri), preokrenuo rezultat na 4:20 do velikog odmora. Usledila je pravovremena reakcija Zvezde, koja sa tri dobre realizacije ponovo uspostavlja kontrolu (37:33 na 2:18 do poluvremena). Uzvratili su Kneževi posle tajm-auta Obradovića, pa je Ivanović to sasekao u korenu minutom odmora. Bio je to dobar potez, crveno-beli su serijom 7:0 zatvorili deonicu i 15 mintua pauze dočekali sa 44:38. Giedraitis je bio najefikasniji sa 18 poena, dvostruko manje postigao je Nedović, a sa druge strane 12 poena Džejmsa.

Otvorio je Monako treću četvrtinu sa sedam vezanih poena i preokrenuo za dva i po minuta. Trgla se Zvezda posle tajm-auta, Simonović je imao par dobrih poteza, pa je usledila rezultatska klacklalica. Nekoliko minuta nijedna ekipa nije uspevala da se odlepi, a onda je Monako vezao šest poena, iskoristio par Zvezdinih promašaja i stekao nešto komotnijih plus šest na tri i po minuta do poslednje pauze (53:58). Razgalio je Teodosić masu trojkom po ulasku iz igre, pa su crveno-beli "zaustavili krvarenje" i krenuli da diši za vrat rivalu. Odlično je u finišu deonice igrao Bolomboj, borio se pod oba obruča i napravio velike probleme Monaku, dao svom timu injekciju energije. Nisu ipak Ivanovićevi puleni uspeli da dođu do vođstva, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa minimalnom prednošću za goste – 63:64.

Nošena hukom sa tribina, Crvena zvezda je počela da hvata zalet u poslednjoj deonici. Trojka Hange donela je preokret i digla čitavu dvoranu na noge, a onda je Nedović potvrdio vođstvom domaćina preciznim hicem sa distance na isteku napada. Ipak, Monako je odbijao da se preda. Svestan da mu se smeši i treći poraz od starta Evrolige krenuo je svim silama u napad i posle trojke Okoba vratio prednost sredinom odlučujuće četvrtine. Čvrsto je Obradovićeva ekipa zaigrala odbranu, sudije su procenile na granici faula, pa su crveno-beli teško dolazili do poena, pa je gost čuvao prednost. Pokušavali su košarkaši Zvezde da se vrate, ali Monako je čuvao višak i na kraju slavio.

---------------------------

- Evroliga - 3. kolo -

CRVENA ZVEZDA - MONAKO 76:82

(23:14, 21:24, 19:26, 13:18)

Dvorana: Štark Arena (Beograd)

Sudije: Saša Pukl, Saulius Rasijs, Luka Kardum.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 3, Hanga 5, Davidovac 3, Motrović 6, Simonović 6 (5 sk), Nejpir 7, Tobi, Bolomboj 11, Ilić, Nedović 15 (6 as), Giedraitis 20.

Monako: Okobo 11 (5 sk, 5 as), Blosomgejm, Braun 11, Dijalo 12 (8 sk), Korneli 5, Žete, Voker 2, Motiejunas 9, Utara 6, Hol 8, Džejms 18 (11 as).

---------------------------

EVROLIGA - 3. KOLO

Utorak

Partizan Mozzart Bet - Barselona 83:92

/Naneli 14 - Laprovitola 20/

Fenerbahče - Panatinaikos 83:69

/Papajanis 15 - Lesor 19/

Anadolu Efes - Asvel 89:64

/Klajburn 19 - De Kolo 25/

Baskonija - Bajern 68:76

/Marinković 13 - Edvards 14/

Olimpija Milano - Olimpijakos 65:53

/Mirotić 20 - Milutinov 15/

Real Madrid - Žalgiris 93:79

/Dek 19 - Šmits 12/

Sreda

Crvena zvezda - Monako 76:82

/GIedraitis 20 - Džejms 18/

Valensija - Makabi U TOKU

Virtus Bolonja - Alba U TOKU



tagovi

KK Crvena zvezdaKK MonakoDuško IvanovićSaša ObradovićRokas GiedraitisNemanja NedovićŠabaz NejpirMajk DžejmsKemba Voker

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara