Tajris Meksi (AFP)
Tajris Meksi (AFP)

To možda jeste zabava, ali nije košarka

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 04:28

Vratio se Embid, mada o njemu malo ko priča, zvezda je Maksi

Verovatno ima onih kojima je interesantno, ali je teško razumeti da je prikaz na meču Majami – Filadelfija odgovarajuća reklama za NBA. Posebno ne iz ugla trenera, pošto se ne zna da li se više nervirao Erik Spolstra ili Nik Nurs. Na kraju je više razloga za osmehe ili manje za razočaranje, kako se uzme, imao strateg gostujućeg tima koji je na pakretu aktuelnog vicešampiona slavio pobedu vrednu boljeg pozicioniranja uoči početka plej-ofa – 109:105.

Igralo se u serijama. Preciznije, bez odbrana u pojedinim trenucima, što nameće zaključak da je susret na Flodiri bio mučan za gledanje.

Izabrane vesti

Pazite sad: Fila je imala seriju 17:2, pa Majami 25:6, zatim gosti 20:1, onda Hit 17:0, posle čega se domaćin u poslednjih osam minuta – ugasio! Od trojke Kevina Lava, na osam minuta i 19 sekundi pre kraja čime je Majami poveo 99:93, sve do kraja domaćin je iz igre poentirao jedino preko Terija Rozijea 46 sekundi pre nego što će se sirena poslednji put oglasiti. Čak i u tako ludoj utakmici, sa oscilacijama na obe strane, Majami je mogao do pobede, ali je Džimi Batler osam sekundi pre isteka vremena, omanuo u pokušaju da pogodi trojki. Nije ni zaslužio da pogodi, jer je promašio čak deset šuteva na meču.

Ne bi bilo pravedno da je Majami slavio, jer je u poslednjoj četvrtini ubacio samo šest koševa iz 22 pokušaja i izgubio čak pet lopti. Ni to što je imao osam poena viška nije mu mnogo vredelo.

Filadelfija je bila manje loš tim. Samo je koristila pogubljenost protivnika. Imala je i dvojac u liku Džoela Embida i Tajrisa Maksija. Prvi se vratio na parket na utakmici sa Oklahokom, tad dao 24 poena, a na Flodiri brojao do 29, međutim, čak i njegova partija je pala u drugi plan (najviše usled negativnog indeksa, -16) pored izuzetno raspoloženog Maksija, najzaslužnijeg što su gosti „obrisali“ minus osam u poslednoj deonici i stigli do slavlja.

Maksi je inicirao dve velike serije Seventisiksersa i pozicionirao se kao faktor odluke. U prvoj deonici ubacio je 15 poena, 24 imao prilikom odlaska na veliki odmor, zaustavio se na 37 poena i svaki put kad bi Filadelfiji bilo potrebno on bi se pojavio. I tako možda osvetio Majamiju, koji je mogao da ga izabere na draftu 2020, ali se opredelio tada za Prešes Ačivu, kasnije prosleđenog Torontu, zajedno sa Goranom Dragićem. Maksiju je samo skok nedostajao za tripl-dabl, pošto je imao još 11 asistencija.

U poraženom sastavu srpski reprezentativac Nikola Jović je ubacio 11 poena i uhvatio pet lopti za 20 minuta.


NBA LIGA, REZULTATI I STRELCI

Dalas – Atlanta 109: 95

/Irving 26 – Bogdanović 17/

Majami – Filadelfija 105:109

/Rozije 22 – Maksi 37/

Njujork – Sakramento 120:109

/Branson 35 – Foks 29/

Hjuston – Golden Stejt 110:133

/Smit 24 – Kari 29, Tompson 29/

Los Anđeles Klipers - Denver 102:100

/Džordž 28 – Jokić 36/



tagovi

Majami HitNBA ligaTajris MaksiFiladelfijaFiladelfija SeventisiksersDžoel Embid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara