Vasilije Micić (©Starsport)
Vasilije Micić (©Starsport)

Tofaš produbio krizu Efesa, Micića nije služio šut

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 20:00

Dvostruki uzastopni šampion Evrope nastavio da posrće i u turskom prvenstvu

Košarkaši Anadolu Efesa se kao branioci evropske krune nisu plasirali u plej-of Evrolige, te će krajem maja morati da je predaju novom šampionu kontinenta. Tvorac najvećih uspeha u istoriji kluba, trener Ergin Ataman, seli se u Panatinaikos, a sve je manja verovatnoća da će uspeti da se oprosti od Pivara sa titulom u domaćem prvenstvu.

Sastav iz Istanbula je u 26. kolu pretrpeo poraz na gostovanju Tofašu rezultatom 66:63 i sada ima samo dve pobede više od petoplasirane Burse, te mu visi i prednost domaćeg terena u doigravanju.

Izabrane vesti

Koristio je Ataman samo osam igrača, ali imao je na raspolaganju prve zvezde ekipe Vasilija Micića, Vila Klajburna i Šejna Larkina. Nije ipak bilo dovoljno da se u veoma tvrdoj utakmici savlada sastav iz Burse.

Pobedničku ekipu je predvodio bivši NBA igrač i član Fenerbahčea, Tajler Enis, sa 16 poena, devet skokova i četiri asistencije. Milton Dojl je ubacio 14 poena, dok je Brejdi Manek ubeležio dabl-dabl sa 13 poena i 11 uhvaćenih lopti.

U ekipi Efesa čak dvojica igrača sa dabl-dablovima: Klajburn sa 18 poena i 10 skokova, kao i Amat Mbaje sa po 10 poena i uhvaćenih lopti. Vasilije Micić je proveo 31 i po minut igre na parketu, ubacio 17 poena, ali zabeležio i samo jednu asistenciju, uz šut iz igre 7/17 (1/7 za tri).

Na šest kola do kraja Turk Telekom sedi na čelu Superlige sa učinkom 22-4, sledi Fenerbahče sa pobedom manje, dok je Efes treći sa 18-8, Pinar Karšijaka odmah iza sa utakmicom manje (18-7). Bursa je peta sa 16-10, slede Darušafaka sa skorom 13-12, Tofaš sa 11 pobeda i 15 poraza, kao i Merkezefendi koji ima identičan učinak kao devetoplasirana Manisa (10-16), ali oba tima imaju meč više od Galatasaraja (11-14).



tagovi

Anadolu EfesKK TofašVasilije MicićErgin AtamanVil KlajburnŠejn LarkinAmat MbajeTajler Enis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara