Tomašević: Uvek se s radošću vraćamo u Niš na Kup! Što više mečeva reprezentacije van Beograda

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.18. | 14:03

“Kup je jedino takmičenje koje je totalno pod ingerencijom KSS-a, dok liga nije”, kaže generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Jedan od učesnika tribine u Nišu u sklopu Kupa Radivoja Koraća bio je i generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević.

Izabrane vesti

Tema je bila vezana za aktuelna dešavanja u košarkaškoj reprezentaciji Srbije, ali i naravno za dešavanja na ovogodišnjem Kupu

Tomašević jeprvo  kratko prokomentarisao aktuelno stanje u reprezentativnoj košarci.
Neplanirano govorim, došao sam ovde da slušam Jocu Antonića. Iz perspektive reprezentativne košarke - jako je dobra. Muškarci su vicešampioni sveta, Evrope i na Olimpijskim igrama. Devojke su imale veoma zapažene rezultate. Odmah posle Kupa nas čeka okupljanje seniorske muške reprezentacije. Slede dve vrlo bitne utakmice s Nemcima i Austrijancima. Siguran sam kada bi bili kompletni pobeda ne bi dolazila u pitanje, ali znate za celokupnu problematiku. Sve reprezentacije su oštećenje. Imamo veliku želju da se plasiramo na Svetsko prvenstvo“, rekao je Dejan Tomašević.

Osvrnuo se i na Kup Radivoja Koraća koji se ove godine ponovo održava u Nišu koji se pokazao kao dokazan organizator.
Uvek se sa radošću vraćamo u Niš. Uvek na najbolji moguć organizuju. Kada god se napravi anketa gde da se održi Kup, uvek svi sa dosta razloga apostrofiraju grad Niš. Siguran sam da će biti dobar domaćin i ove godine. Želim sreću ekipama, a nama van terena preostaje da uživamo“, rekao je Tomašević.

Dodao je da je sprečavanje incidentnih situacija uvek veliki izazov za KSS, kao i da je želja saveza sa se što više utakmica reprezentacije igra van Beograda.
Kup je jedino takmičenje koje je totalno pod ingerencijom KSS-a, dok liga nije. Sad možemo da pričamo da li je to dobro ili nije. Zato želimo da bude organizovan maksimalno. Tu su uključeni MUP iz Niša i Beograda. Uvek se Bogu molimo da protekne kako treba. Imamo veliki broj kvalifikacionih utakmica. Cilj je da što više takvih utakmica van Beograda. Poput Ništa, Novog Sada, Kraljeva. Više nije dovoljno samo dati srce, već i das vi tehnički momenti budu ispoštovani - svlačionice, reflektori, veličina terena. U naredne tri - četiri godine što više utakmica van Beograda”, rekao je Tomašević.

Piše: Strahinja Klisarić


tagovi

Jovica Antonić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara