Tomić: Cilj je bio titula u ABA, ali nećemo sad da prestanemo da igramo

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.19. | 14:30

Trener Zvezde najavljuje napad i na domaću titulu

Ispunila je Crvena zvezda cilj za ovu sezonu. Osvojena je ABA liga i izborena karta za Evroligu, što je od starta proklamovano kao glavna meta crveno-belih. Na redu je borba u Superligi, u kojoj Zvezda brani šampionsku krunu.

Trener Milan Tomić potvrđuje da je najveći klupski cilj ispunjen, ali poručuje da to za Zvezdu nije i kraj sezone.
Naš glavni ciljevi su bili ABA liga i plasman u Evroligu. Međutim, to ne znači da treba sada da prestanemo da se bavimo košarkom! Naprotiv, želja nam je da budemo spremni i koncentrisani, pa da osvojimo i ovo takmičenje, želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima” poručio je Tomić.

Izabrane vesti

Bez obzira što se slavlje oko osvajanja ABA lige još nije stišalo, Tomić tvrdi da je njegov tim spreman za start Superlige.
Ne postoji pražnjenje posle osvajanja titule. Sezona nije gotova, još traje i čekaju nas nove utakmice. Što se tiče emotivnog pražnjenja, trofej se jedan dan slavi, a sledećeg se zaboravlja i nastavlja se sa radom”.

Na pitanje da li je njegov u prednosti nad ostalima zato što je sačuvao takmičarski ritam ili je u hendikepu, jer nije imao odmor, šef struke Zvezde nije imao precizan odgovor.
Ne mogu da kažem da smo mi u nekoj prednosti ili ne. Po meni je bolje da se ima kontinuitet mečeva nego treninga, jer svi više vole utakmice. Sve ostale ekipe su imale pauzu i više vremena da se pripreme, da promene neke stvari u igri, dok smo mi imali dva slobodna dana”.

Zvezda će u Superligi igrati bez trojice stranaca: Reglanda, Perperoglua i Cirbesa.
Stratos i Džo su povređeni, a moja je odluka da taj treći igrač bude Cirbes, zbog hemije u ekipi”, istakao je Milan Tomić.

(FOTO: Starsport)

 


tagovi

Milan TomićKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara