Ante Tomić u novom klubu (©BC Juventut Badalona)
Ante Tomić u novom klubu (©BC Juventut Badalona)

Tomić stiže u Beograd na megdan Partizanu

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 11:48

Hrvatski as ima novi klub

Pregovori su trajali danima, Huventud je vršio pritisak i na kraju uspeo da slomi Anta Tomića!

Hrvatski as i dojučerašnji kapiten Barselone zvanično je postao novi igrač kluba iz Badalone i posle više od decenije takmičenja u Evroligi sada će zaigrati u Evrokupu. Tomić je sa Huventudom potpisao ugovor na dve godine, uz opciju automatskog produžetka na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Pravu transfer bombu za Huventudove okvire aktivirala je klupska uprava. Pošto je propao transfer Džejkoba Vajlija, Huventud je sve karte bacio na dovođenje dugogodišnjeg evroligaško centra i ubola premiju. Podsetimo, tim iz komšiluka je molio Tomića da posle završnih pregovora i zvanične ponude iznese svoj odgovor najkasnije za tri dana, što se i dogodilo. Na sreću svih u Badaloni - odgovor je bio pozitivan, a danas su obavljeni potrebni lekarski pregledi i transfer je završen.

Tomić je dugo vagao gde će nastaviti karijeru posle osmogodišnjeg boravka u Barseloni, imao finansijski vrlo izdašnu ponudu Zenita iz Sankt Peterburga, ali nije želeo da seli porodicu van Katalonije i po svaku cenu želeo je da bude što bliži kući. Izabrao je sam komšiluk, pošto se Badalona nalazi nedaleko od Barselone, ali je zato verovatno žrtvovao bolju platu i mogućnost da nastavi da igra u Evroligi.

On će se tako pridružiti dojučerašnjem saigraču iz Blaugrane Pauu Ribasu u novom klubu, a biće i gost Beograda tokom grupne faze Evrokupa pošto se Huventud nalazi u grupi sa Partizanom, te Uniksom, Venecijom, Bakčešehirom i Buržom.



tagovi

EvrokupHuventudAnte Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara