Darijus Tompson (©Starsport)
Darijus Tompson (©Starsport)

Tompson počeo da pokazuje zašto je doveden da zameni Micića

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 17:24

Američki košarkaš šutirao sa distance 6/7 u trijumfu Anadolu Efesa nad Čagdaš Bodrumom

Košarkaši Anadolu Efesa su posle velike pobede nad Barselonom u Evroligi nastavili sa dobrim rezultatima i u domaćem prvenstvu. Vezali su peti trijumf u turskoj Superligi, pošto su kod kuće savladali Čagdaš Bodrum 87:79, uz partiju sezone Darijusa Tompsona.

Trener Pivara Erdem Džan je odlučio da odmori Šejna Larkina, pa je dodatna odgovornost pala na pleća bivšeg plejmejkera Baskonije koji je svoj zadatak izveo gotovo perfektno. Tompson je predvodio istanbulski tim do trijumfa sa 27 poena, šest asistencija i četiri skoka za indeks korisnosti 31.

Izabrane vesti

Amerikanac je letos angažovan kao zamena za Vasilija Micića koji je otišao u NBA, ali posle prvog dela sezone se činilo da ne može da odmeni srpskog plejmejkera u Efesu. Ipak, u poslednje vreme pruža sve bolje partije, pošto je nedavno, u 21. kolu Evrolige protiv Virtusa iz Bolonje, takođe zabeležio 31 indeksni poen (26 poena, pet ukradenih lopti).

Protiv Bodruma je šutirao 9/13 iz igre i impresivnih 6/7 van linije 6,75, a pogodio je i tri od četiri slobodna bacanja, uz jednu blokadu i samo dve izgubljene lopte.

Posle otprilike dve trećine sezone je na proseku od 13,6 poena i 4,5 asistencija u Turskoj, 13 poena i 3,4 završna dodavanja u Evroligi. Naravno, još je daleko od brojki koje je u Istanbulu beležio srpski reprezentativac, ali je utisak da je pred ključne bitke počeo da hvata zalet. Podsetimo da je, prema navodima evropskih medija, Anadolu Efes platio 600.000 evra za njegove usluge Baskoniji, kao i da mu je navodno dao platu od 2.300.000 evra neto za sezonu. S obzirom da je dogovorio trogodišnju saradnju (2+1), njegov ugovor sa Pivarima jednak je saradnji od 15.000.000 dolara u NBA.

Kako bilo, Efes se trijumfom nad Bodrumom učvrstio na čelu tabele turskog šampionata sa učinkom 15-2, a Tompsona su ispratili Danijel Oturu sa 15 poena i osam skokova, kao i Rodrig Bobua sa 12 poena, pet skokova i četiri asistencije. Emre Tundža je takođe bio dvocifren sa 10 postignutih poena.

U poraženom sastavu najefikasniji bivši košarkaš Virtusa i Cedevite Olimpije Amar Alibegović sa 15 poena, jedan manje dodao je Dominik Artis, dok su dvocifreni bili i iskusni Ahmet Duverioglu sa 13 poena, kao i Džeron Džonson koji je bio na pragu dabl-dabla sa 11 poena i devet skokova u 12. porazu Bodruma od starta sezone (5-12).



tagovi

Anadolu EfesDarijus Tompson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara