Leon Stergar (©Mega MIS, Ivica Veselinov)
Leon Stergar (©Mega MIS, Ivica Veselinov)

Topić dekoncentrisan u drugom poluvremenu, Mega pala u još jednoj dramatičnoj završnici

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.23. | 15:49

Krka na krilima Leona Stergara došla do druge pobede u ABA ligi ove sezone

Dramatične završnice postale su redovna pojava Mege ove sezone. Samo što, na njenu žalost, uglavnom u njima izvuče deblji kraj. Jedino je u duelu sa Partizan Mozzart Betom ekipa Marka Baraća izašla kao pobednik. U svim preostalim mečevima koji su se odlučivali u poslednjim minutima beogradska ekipa je parket napuštala pognute glave. I protiv Cedevita Olimpije, i protiv Borac Mozzarta i protiv Budućnosti, pa I danas u sudaru sa Krkom!

Iznenađenje u Hali sportova Ranko Žeravica! Ekipa iz Novog mesta predvođena Leonom Stergarom uspela je da preokretom u poslednjoj četvrtini, predvođena Leonom Stergarom, dođe do pobede, tek druge u ABA ligi ove sezone – 77:72.

Izabrane vesti

Imali su izabranici Marka Baraća sve u svojim rukama u većem delu susreta, u finišu prvog poluvremena i maksimalnih 12 poena prednosti, ali je pomenuti Stergar u nastavku ubacio i veću brzinu i na svojim plećima poneo Krku ka drugoj pobedi u sezoni. Samo u trećoj četvrtini Stergar je ubacio 14 poena, u poslednjoj još tri, da bi se na kraju zaustavio na 25, učinivši da njegova najefikasnija partija u sezoni ne bude uzaludna.

U tome mu je donekle pomogao i Nikola Topić. Mladi plejmejker Mege još jednom je imao dvocifren poenterski učinak (16 poena), ali je utisak da je odigrao jednu od slabijih partija u sezoni. Utisak koji potvrđuje i statistika. MVP Evropskog prvenstva za juniore kao da se nervozan ili pak dekoncentrisan vratio sa pauze, ušao je u seriju promašaja (promašio 6/7 šuteva iz igre u poslednjoj četvrtini, 8/10 u drugom poluvremenu), a svaki od njih ostavljao je priliku rivalu da stigne, kasnije i prestigne Megu.

Nije u tom naletu gostujuće ekipe Megi pomogla ni odlična partija kapitena Uroša Plavšića, koji je sa 16 poena i 13 asistencija stigao do četvrtog dabl-dabla u aktuelnoj sezoni.

Najveća podrška Stergaru bili su Špan sa 16 i Macura sa 14 poena, dok su u poraženom timu dvocifreni učinak pored pomenutog dvojca ostvarili još Janković i Đurišić. Obojica su ubacili po 11 poena.



tagovi

ABA ligaKrkaNikola Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara