Lazić, Tompkins, Topić, Teodosić (@MN Press)
Lazić, Tompkins, Topić, Teodosić (@MN Press)

Topić i Tompkins ponovo na parketu, Teodosić definitivno ne igra u Nemačkoj

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 13:33

"Nećemo ga koristiti dok ne bude 100 odsto spreman", rekao je Janis Sferopulos za Teodosića, ali i najavio da bi Trej Tompkins mogao da produži ugovor sa Crvenom zvezdom

Košarkaši Crvene zvezde odradili su u dvorani Aleksandar Nikolić poslednji trening uoči puta u Minhen, gde će u petak do 20.30 igrati protiv Bajerna utakmicu 27. kola Evrolige. Kao što je najavljeno, crveno-beli će morati na megdan Bavarcima bez Miloša Teodosića. Iskusni bek još nije u potpunosti zalečio povredu zgloba, pa Janis Sferopulos ne želi da rizikuje, ali Zvezdin trener ima i dobre vest: mladi Nikola Topić i iskusni Trej Tompkins uskoro bi mogli da se nađu u konkurenciji za tim. Topić ponovo, Tompkins prvi put od dolaska.

Njih dvojica postepeno se vraćaju u trenažni proces, Topić je u petak šutirao na koš odvojeno od saigrača i uskoro bi trebalo da pojača tempo treninga.

Izabrane vesti

"Topić i Tompkins se oporavljaju, daleko su bolje, već su na terenu, ali ne treniraju još. Počeće da rade individualno, pa potom i timski. Doktori su oprezni, ne želimo da žurimo. Moraju da ojačaju mišiće, da rade sa tegovima, polako napreduju i nadam se da ćemo uskoro moći da ih vidimo na terenu", izjavio je Sferopulos novinarima.

Kada je reč o Tompkinsu, on je po dolasku iz Zenita potpisao sa crveno-belima ugovor na mesec dana. Kako taj dogovor uskoro ističe, postavlja se pitanje njegove budućnosti u klubu.

"Razgovaramo sa lekarima, želimo da ga imamo u najboljoj formi. U poslednjoj je fazi oporavka, doktori su optimistični i želimo da ga zadržimo do kraja", objasnio je Zvezdin trener.

Što se tiče Teodosića, njega i dalje muči povreda zgloba.

"Teodosić ne trenira od Kupa, nije spreman da igra. Igrao je na svoju odgovornost jer je bilo finale i sada se oporavlja. Nećemo ga koristiti dok ne bude 100 odsto spreman", jasan je Sferopulos.


tagovi

Trej TompkinsNikola TopićMiloš TeodosićKK Crvena zvezdaJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara