Nikola Topić (Foto: Starsport)
Nikola Topić (Foto: Starsport)

Topić od koša do koša za prve poene u Evroligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.01.24. | 19:38

Sjajan prodor mladog košarkaša

Vratio se Nikola Topić u Crvenu zvezdu, a trener Janis Sferopulos ga je za meč 18. kola u Istanbulu protiv Fenerbahčea prvi put uvrstio u protokol na evro-sceni, pa onda i u startnu petorku.

Nije insistirao na individualnim rešenjima u početku, već je pokušavao da razigra saigrače, a onda je u drugom kvartalu video stazu ispred sebe i zaleteo se ka protivničkom košu.

Izabrane vesti

Krenuo je od koša Zvezde, za nekoliko sekundi se stvori u reketu Fenerbahčea i položio pored Najdžela Hejsa Dejvisa za prve poene u evroligaškoj karijeri. Sjajan prodor, koji će mu sigurno značiti i na samopouzdanju pred drugo poluvreme, iako je u prvom bio prilično siguran sa loptom, ali mu je nedostajalo možda nešto više hrabrosti u prodorima, pa ih je uglavnom završavao povratnim dodavanjima. Ipak, donosio je dobre odluke i još jednom pokazao neverovatnu zrelost za svoj uzrast.

Crveno-beli su imali veoma dobro prvo poluvremenu, pa je pred pauzu na semaforu stajalo 35:34 u korist domaćeg sastava. Posebno je inspirisan Džoel Bolomboj sa 16 poena, a odbrana je odradila strašan posao u drugoj četvrtini i dozvolila rivalu samo devet poena.



tagovi

Nikola TopićKK Crvena zvezdaKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara