Treći brejk u nizu! Baskonija odbranom utišala La Fontetu i zakazala polufinale sa Realom

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 00:31

Valensija postigla samo pet poena u poslednjoj deonici i doživela krah u četvrtfinalu plej-ofa ACB lige - 59:76

Dva brejka u prva dva četvrtfinalna meča između Valensije i Baskonije nagoveštavala su uzbuljivu majstoricu, mada je posle furiozne prve četvrtine (20:9) delovalo da će domaćin postaviti stvari na svoje mesto u odlučujućoj utakmici. Ipak, to se nije dogodilo. Baskonija se u naredne dve četvrtine potpuno vratila u meč, a onda fantastičnom odbranom potpuno ugasila nade ekipe Đoana Penaroje i zakazala polufinalne okršaje sa Real Madridom - 59:76 (20:9, 17:25, 17:19, 5:23).

Sastav Nevena Spahije u poslednju deonicu je ušao za zaostatkom od jednog poena (53:54), ali je onda bukvalno stavio poklopac na svoj obruč i konstatno uvećavao prednost sve do maksimalnih +17 na kraju utakmice.

Izabrane vesti

Baskoniju je predvodio odlični Vejd Boldvin, koji je postigao 19 poena, uz četiri skoka i šest asistencija. Ozbiljan doprinos dragocenom slavlju dao je i standardno dobri Simone Fontekio, koji je večeras ubacio 16 poena u protivnički koš. Kod Valensije je Boja Dubljević postigao 14 poena, a dvocifren kod domaćina bio je još Nenad Dimitrijević sa 10 poena. Vanja Marinković je postigao tri poena za pobednički tim za nešto manje od deset minuta provedenih na parketu.

Valensija je tokom prve i druge četvrtine imala dvocifrenu prednost, u drugih deset minuta ona se pela i na maksimalnih +13 (32:19), ali je počela da se topi još pre kraja prvog poluvrmena. U trećem periodu Baskonija je povremeno imala i minimalnu prednost, a onda se u četvrtoj potpuno odlepila i stigla do zaslužene pobede.

Drgui polufinalni par biće poznat nakon večerašnje majstorice između Huventuda i Tenerifa, čiji će pobednik na megdan Barseloni.


tagovi

Vejd BoldvinNeven SpahijaBaskonijaKK ValensijaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara