Dejan Kravić (©MN Press)
Dejan Kravić (©MN Press)

Treći klub u Španiji: Dejan Kravić potpisao za Unikahu

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.01.22. | 11:31

Srbin na novoj adresi

Unikaha tradicionalno voli da u svojim redovima ima srpske košarkaše. Sa Nemanjom Nedovićem i Dejanom Muslijem klub iz Andaluzije osvojio je Evrokup 2017. godine, a novo srpsko ime u dvorani Hoze Marija Martin Karpena je Dejan Kravić.

Kako je objavio klub, potencijalni srpski reprezentativac potpisao je ugovor do kraja sezone. U Unikahu stiže iz San Pablo Burgosa gde je dve godine zaredom bio osvajač FIBA Lige šampiona. Triput u nizu, ako računamo i pehar osvojen sa Virtusom iz Bolonje 2019. godine. Biće mu ovo treći klub u Španiji s obzirom na to da je pre Burgosa igrao za Obradoiro.

Izabrane vesti

18.00: (2,30) San Pablo (14,5) Tenerife (1,70)

Kravić je ove sezone beležio 7,4 poena i 5,1 skok, uz 1,6 asistencija na devet utakmica Lige šampiona, dok je u ACB ligi imao još bolji prosek – 8,6 poena, šest uhvaćenih lopti. Sa Unikahom takođe će igrati Fibino takmičenje, a prvi rival u istom biće Ostende 2. februara.

Podsetimo, dres Unikahe iz Malage nosili su još Stefan Marković, Vladimir Štimac, Dragan Milosavljević, Kosta Perović, Bojan Popović, Uroš Tripković...


tagovi

FIBA Liga šampionaUnikahaDejan Kravić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara