Košarkaška reprezentacija Nemačke (Reuters)
Košarkaška reprezentacija Nemačke (Reuters)

Treći u Evropi, a kod kuće ni u 35 kandidata za tim godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 17:35

Predlagači za nagradu zaboravili da stave košarkašku reprezentaciju Nemačke na listu kandidata

Košarkaška reprezentacija Nemačke je posle 17 godina osvojila medalju na velikom takmičenju. Stigla je do trećeg mesta na kontinentalnom šampionatu čiji je bila koorganizator. Ipak, selekciji Gordona Herberta ni evropska bronza nije bila dovoljna da se nađe u izboru za naj tim godine u domovini.

Tamošnji novinari su izglasali da je tim godine fudbalaska ekipa Ajntrahta iz Frankfurta koja je osvojila Ligu Evrope. Drugo mesto pripalo je ženskoj štafeti 4×100 metara, vlasnicama evropske bronze, a treće ženskoj fudbalskoj reprezentaciji koja je u finalu Evropskog prvenstva, posle produžetaka izgubila od domaćina Engleske - 1:2. Poraznije od toga što nije među tri najbolje ekipe u Nemačkoj, za košarku reprezentaciju je činjenica da se nije ni našla na listi kandidata na kojoj je bilo upisano čak 35 ekipa.

Izabrane vesti

"Iznerviran sam što se ne uzima u obzir ekipa koja je fantastičnim nastupima izazvala toliko emocija u Nemačkoj i koja je ostvarila veliki uspeh osvajanjem bronzane medalje", rekao je predsednik Nemačke košarkaške federacije Ingo Vajs.

Još direktniji je bio Andre Fogt, novinar specijalizovan za košarku.

"Neki pripravnik je sastavio listu, a onda je neko brzo pregledao i na kraju su košarkaši jednostavno zaboravljeni. Niko nije primetio da nedostaje košarkaška reprezentacija", izjavio je Fogt.

Brljotinu je pokušao da ublaži Klaus Dobrac, osnivač sportske novinske agencije "Internationale Sport-Korrespondence" koja je formirala listu kandidata.

"Spisak od 35 timova je samo indikativan i ne kaže se da je isrcpan. Takođe je bilo moguće da se glasa za ekipe koje nisu bile na spisku. Novinari koji učestvuju su slobodni da biraju. Odluka (kako da se glasa) je naravno bila svesna. To je jasan glas u čast zlatnih i srebrnih uspeha", rekao je Fogt, "zaboravljajući" da je na listi bilo ekipa koja se osvajale "samo" bronzu, poput gimnastičke reprezentacije ili pomenutih atletičarki...


tagovi

Evrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara