(© AFP)
(© AFP)

Treći ugovor sa Hjustonom za 15 meseci: Ovoga puta Bobiju garantovano 1.300.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 11:47

Može da zaradi skoro 3.000.000 zavisno od učinka

Jasno je i njemu da nije prva opcija, ali bilo kom sportisti je bitno da ima zagarantovan ugovor, a baš takav je dobio Boban Marjanović, pošto se obavezao na saradnju Hjustonu do kraja sezone koja će početi u drugoj polovini oktobra. Još ranije se znalo da srpski centar ostaje u Roketsima, samo što su sad na površinu izbili i finansijski detalji.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje spada u grupu igrača koji su dobili takozvani veteranski ugovr. To znači da će zaraditi minimum 1.300.000 dolara. A to nije sve, pošto mu na osnovu delimično garantovanog ugovora (terminologija zu Sjedinjenim Američkim Državama) sleduje 2.890.000 dolara, zavisno od učinka 35-godišnjeg centra.

Izabrane vesti

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

Sad je sve na Bobiju, mada valja imati na umu da je u Hjustonu projektovan tek kao treći centar, ako se zna da su u prednosti Alperen Šengun i Džok Lendejl. Osim toga, u prethodnom izdanju NBA lige bivši košarkaš Crvene zvezde je 31 put ulazio s klupe i prosečno beležio 3,3 poena, 1,9 skokova za pet i po minuta po meču.

Ovo je treći ugovor koji Bobi potpisuje za tim iz Teksasa. Pre početka prošle sezone je stigao u trejdu iz Dalasa, potom je 9. februara otpušten, a već 13. ponovo angažovan. I sad je opet tu, da produži boravak u NBA, u koji je stigao 2015 i igrao za San Antonio, Detroit, Los Anđeles Klipers, Filadelfiju i Dalas.

Ukupno 317 mečeva u karijeri na parketima najjače lige sveta. I biće ih još.



tagovi

Hjuston Rokets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara