Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Trener Atlante o Bogdanovoj prevelikoj minutaži: Navijači bi poludeli da sam ga izveo u produžetku

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 10:13

"Stao bih samo ako bukvalno ne bih mogao da se pomerim", istakao je Bogdanović posle nove sjajne partije

Košarkaši Atlante su u dramatičnoj završnici savladali Čikago Bulse sa 123:122, zahvaljujući poenima mladog Ej Džej Grifina sa zvukom sirene. Bogdan Bogdanović je odigrao još jedna sjajan meč i okončao ga sa 28 poena.

Izabrane vesti

"Ne znam šta se desilo, ali dobili smo utakmicu", izjavio je srpski košarkaš posle utakmice.

Istakao je da je pobedonosnu akciju nacrtao pomoćni trener Džo Pranti.

"Moram da vratim film. Prvo je Tre pozvao tajm-aut, jer se nismo dobro otvorili i provalili su nas, pa je tajm-aut bio dobar potez. Onda je Džo Pranti seo i postarao se da ga slušamo i nacrtao kako Grifin treba da se kreće. Pas je bio dobar, svi su odradili odličan posao. Sjajno".

Probio je Bogdanović restrikcije, odigrao 36 minuta iako se nedavno oporavio od povrede. Ipak, nije hteo ekipu da ostavi na cedilu.

"Borba je, ali kada se uživite, želite da igrate i kada ste takmičar kao ja... Pa stao bih samo ako ne bih mogao da se pomerim. Jasno, oni žele da imam dužu karijeru posle ovoga i to im je bitno. S druge strane, hvala im što su mi dozvolili da igram, razumeli su me. Stručni štab mi je verovao, izgradili smo poverenje. Malo sam umoran, ali ne osećam nikakvu nelagodu", zaključio je Bogdanović.

Trener Nejt Mekmilan je posle susreta prokomentarisao novu dobru partiju srpskog reprezentativca, koji je pre toga Bruklinu ubacio 31 poen u porazu.

"Bogi je preuzeo odgovornost i pogođao. Zajedno sa Deandreom je čuvao Derozana. Svi momci su odradili dobar posao. Bilo je neophodno da obavimo dobar posao kod kuće, pre nego što nastavimo sa gostovanjima", hvali Mekmilan srpskog košarkaša.

Mogao je Bogdan da bude i tragičar, s ozbirom da je prethodno napravio faul nad Demarom Derozanom pri šutu za tri poena i omogućio mu da preokrene rezultat na pola sekunde do kraja. Srećom, ostalo je dovoljno vremena za akciju iz auta, pa je Grifin postigao pobedonosni koš.

"Zna da se ne pravi faul u tim situacijama, samo se podignu ruke, ne treba da pokušavaš da izblokiraš šut. Bogi je to pokušao i napravio faul. Uspeli smo makar da oteramo Derozana od koša."

Trudio se da ograniči minutažu Bogdanoviću, ali nije smeo da ga ostavi na klupi u produžetku.

"Kada smo došli do produžetka, rekao je da će ostati u igri, da hoće da završi posao i da je dobio dozvolu od trenera. Navijači bi poludeli da sam ga izveo. Na kraju je sve prošlo kako treba", zaključio je Nejt Mekmilan.




tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta HoksNejt Mekmilan

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara