undefined
undefined

Trener Budućnosti: Tražimo peticu ili pet na četiri, manjak mečeva izaziva nemir

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.20. | 21:14

“Jako je važno da se tim selektira do kraja”

Trener Budućnosti, Petar Mijović, priznaje da ga brine što njegova ekipa još nije odigrala nijednu pripremnu utakmicu do sada. Da je bilo po prvobitnom planu, košarkaši Budućnosti bi do sada imali tri jake utakmice iza sebe, a danas u Sarajevu bi igrali četvrtu u polufinalu Memorijalnog turnira „Mirza Delibašić”.

Realnost je drugačija... Plavi su i dalje „zatvoreni” u Crnoj Gori, pa za 20-ak dana priprema nisu imali priliku da isprobaju ono što rade na treninzima.

Izabrane vesti

"Svedoci smo dobrog pripremnog perioda, pravog pristupa i angažovanosti igrača. Za ove tri sedmice smo imali sreću da niko ne izađe iz trenažnog procesa. Koliko smo zadovoljni s te strane, toliko već osećamo nemir zbog neodigravanja prijateljskih utakmica. Prvobitno je bilo planirano da odigramo tri utakmice u Sloveniji i da na to nadovežemo turnir u Sarajevu, tako da bi to bilo pet jakih i ozbiljnih provera", napominje Mijović u razgovoru za Vijesti.

Uzgred, ni ekipa nije kompletirana, Budućnost još traži centra.

"Od starta priprema znamo da želimo igrača na poziciji pet, ili pet na četiri. Jako je važno da se tim selektira do kraja. Očekujem da se, ukoliko to bude moguće, nešto desi u narednih nekoliko dana. Značilo bi nam da kompletni počnemo sezonu. Zaokružili bismo selekciju sa sedam spoljnjih i pet visokih igrača, s tim da i Edžim može da pokrije poziciju četvorke. Kada smo u startu razmišljali o selekciji, želeli smo igrača sličnog Hasanu Martinu, koji je ovde ostavio ozbiljan trag. Atletska petica, s izrazitim motoričkim sposobnostima, s kojim u fazi napada može da se nadogradi naš osnovni sistem igre - pik’en’rol, a da u odbrani možemo da budemo agresivni i u iskakanju, i u preuzimanju. Takvih igrača na tržištu nema mnogo, ali se nadam da nešto slično možemo da priuštimo", ističe Mijović za Vijesti.


tagovi

Petar Mijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara