Kobi Vajt i Aleksej Pokuševski (©Reuters)
Kobi Vajt i Aleksej Pokuševski (©Reuters)

Trener Oklahome oduševljen Pokuševskim: Ne razmišljam o promašajima, radi odlično i ima pravi pristup

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 18:45

Rezultati nisu u fokusu, već pristup i dugoročni napredak...

Nije se dalo Alekseju Pokuševskom da debitantske nastupe u NBA ligi kruniše dobrim učinkom u koloni poena, ali to nije sprečilo trenera Oklahome Marka Degnolta da sipa pohvale na račun supertalentovanog Srbina.

Pokuševski je u dva dosadašnja nastupa za Tandere imao ukupno osam promašaja iz igre, ali je već od tamošnjih medija dobio podršku zbog samopouzdanja i hrabrosti, dok Degnolt nema dilemu da će srpski sin uskoro probiti i tu barijeru, odnosno da će da doprinese igri tima i kroz prizmu ubačenih koševa. Degnolt je uveren da će Pokuševski tek da pokaže od kakvog je materijala satkan...

Izabrane vesti

“Jako sam zadovoljan načinom na koji pristupa svemu što se radi“, priča Degnolt za grčku agenciju SDNA i nastavlja:

“Ceo naš tim uradio je dobar posao dosad i stvoreno je okruženje u kojem svi mogu da budu apsolutno fokurisani na trening i rad, odnosno na igračko sazrevanje i učenje na svakodnevnom nivou“.

Pokuševski se celo leto spremao za NBA draft, odnosno za transfer u Oklahomu...

“Odradio je dobar posao otkako je došao ovde. Lako je doći ovde kao ruki i da imaš želju da se dokazuješ i postižeš ciljeve, ali treba na sve to imati profesionalnost i da znaš kako da poštuješ principe rada na parketu, pogotovo kada se sezona razvija jako brzo. To je Pokuševski dosad i pokazao“.

Promašaji iz igre ne brinu Degnolta, jer i sam tvrdi da nije sve u tome koliko je puta lopta prošla kroz obruč...

“On radi jako dobro u svim elementima i da budem iskren, nije mi bitno što je imao 0/6 protiv Hornetsa. Isto bih rekao i da je imao 6/6. Ne fokusiramo se toliko na rezultate ili svakog igrača ponaosob, pogotovo na rukije. Nama rezultati nisu u fokusu trenutno. Naš fokus je na pristupu, kontinuitetu koji je potreban da bi se gradio dobar projekat i naša igra prevashodno, a on se jako dobro uklapa u naše zamisli“.

Oklahoma sledeći meč igra kod kuće u noći između utorka i srede (02.00), a u goste dolazi Orlando Nikole Vučevića.



tagovi

Mark DegnoltOklahoma Siti TanderAleksej Pokuševski

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara